Υπέροχα σνίτσελ κοτόπουλου, τραγανά εξωτερικά, ζουμερά και χυμώδη εσωτερικά καλυμμένα με κρούστα παρμεζάνας. Μια εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο γεύμα ή δείπνο, για το οικογενειακό και το επίσημο τραπέζι σας. Για έξτρα γεύση, συνοδέψτε το με μια γλυκόξινη, σπιτική σάλτσα και απολαύστε ένα γευστικότατο πιάτο.
Θα χρειαστούμε
Για το σνίτσελ κοτόπουλου:
- 1 ⅓ φλ. τσαγιού θρυμματισμένο στο multi 2-3 ημερών ψωμί (ψίχα) ή τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα του)
- 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 αυγό
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 4 σνίτσελ κοτόπουλο (550 γρ. σύνολο περίπου)
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για τη γλυκόξινη, σάλτσα ντομάτας:
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το σνίτσελ κοτόπουλου:
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο αναμιγνύετε το θρυμματισμένο ψωμί ή τη τριμμένη φρυγανιά, τη παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό και σε τρίτο πιάτο βάζετε το αλεύρι.
- Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ κοτόπουλου και τα αλευρώνετε ένα ένα και από τις δύο πλευρές.
- Τινάζετε το περίσσιο αλεύρι, τα βουτάτε ένα ένα στο αυγό να καλυφθούν παντού καλά και τέλος τα καλύπτετε ένα ένα με τη τριμμένη φρυγανιά.
- Τα τοπορετείτε σε μεγάλο πιάτο και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
Για τη γλυκόξινη, σάλτσα ντομάτας:
- Πλένετε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ανοίγετε στη μέση, βγάζετε τα σπόρια και τη πολτοποιείτε μαζί με το σκόρδο και το λάδι σε γουδί ή στο multi.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε 1/2 δόση της σάλτσας ντομάτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, χωρίς τη προσθήκη του βασιλικού.
- Αντί για το βασιλικό, προσθέτετε προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύδι και και το μείγμα πιπεριάς και βράζετε τη σάλτσα σας για 25-30 λ ή μέχρι να “σωθούν” τα υγρά και μείνει η σάλτσα με το λαδάκι της.
- Για το τηγάνισμα του σνίτσελ: Μετά τα 30 λ βγάζετε τα σνίτσελ από το ψυγείο. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, προσθέτετε αρκετό λάδι (να σκεπαστεί κατά 5 χιλιοστά, στο ύψος του τοιχώματος του τηγανιού) και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Τηγανίζετε τα σνίτσελ, σε 2 παρτίδες, για 5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν. Προσοχή μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους.
- Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περισσότερο λάδι και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με σάλτσα ντομάτας και πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Διαβάστε ακόμη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !