Αρχική ΓΕΥΣΗ Πολίτικος μπακλαβά (FISTIKLI BAKLAVA)

Πολίτικος μπακλαβά (FISTIKLI BAKLAVA)

aff09b4fcb1735999296439548e03e92

Πολίτικος μπακλαβά (FISTIKLI BAKLAVA). Οσοι έχετε επισκευτεί την Κωνσταντινούπολη, σίγουρα θα έχετε μπεί στον πειρασμό να δοκιμάσετε τον πολίτικο μπακλαβά. Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα πιό δημοφιλή γλυκά της τούρκικης κουζίνας και στην Πόλη θα βρείτε αρκετά ζαχαροπλαστεία που φημίζονται για τον μπακλαβά τους σήμερα θα σας παρουσιάσω την συνταγή του για να πάρετε ένα άρωμα απο την πόλη.

Θα χρειαστούμε

  • 1 συσκευασία φύλλο Βυρηττού (500 gr),
  • 400 gr φυστίκια Αιγίνης,
  • 100 gr αλεύρι από αμύγδαλα,
  • 220 gr βούτυρο αγελάδος,
  • 100 gr βούτυρο πρόβειο.

για το σιρόπι :

  • 3 1/2 φλ. (700 gr) ζάχαρη κρυσταλλική,
  • 3 φλ. (650 gr) νερό,
  • 1/2 λεμόνι.

Εκτέλεση

  • Κοπανίστε τα φυστίκια στο γουδί ή κόψτε τα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Καλό είναι να μην τα τρίψετε στο μούλτι, γιατί βγάζουν το λάδι τους και αλλάζει η γεύση.
  • Αν δέν έχετε αλεύρι από αμύγδαλα (αμύγδαλα τριμμένα πολύ ψιλά) τρίψτε την αμυγδαλόψυχα στο μπλέντερ μαζί με 2 κ.σ. ζάχαρη.
  • Για να μην βγάλουν τα αμύγδαλα το λάδι τους, αφήστε τα προηγουμένως στην κατάψυξη για μια ωρίτσα.
  • Αναμείξτε τα φυστίκια με το αλεύρι από τα αμύγδαλα.
  • Λιώστε τα βούτυρα και αναμείξτε τα.
  • Αλείψτε με το βούτυρο ένα ταψάκι ή πυρέξ με διαστάσεις 26×40 εκ. Τα φύλλα είναι μεγαλύτερα από το ταψάκι  και θα πρέπει να μπούν διπλωμένα στα δύο, ώστε να μην προεξέχουν.
  • Στρώστε μέσα στο ταψί τα μισά φύλλα της συσκευασίας και βουτυρώστε τα ανα δύο. Απλώστε την γέμιση.
  • Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι βουτυρώνοντας ανά δύο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κοψτε τον μπακλαβά σε τετράγωνα ή ρόμβους.
  • Περιχύστε με βούτυρο που περίσσεψε.
    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C, βάλτε μέσα το ταψί με τον μπακλαβά, κατεβάστε αμέσως την θερμοκρασία στους 170°C και ψήστε στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ωραία.
  • Βγάλτε τον μπακλαβά από τον φούρνο.
  • Αμέσως ετοιμάστε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά του να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Περιχύστε τον χλιαρό μπακλαβά με το καυτό σιρόπι.
  • Βάλτε το ταψί στον φούρνο για 5 λεπτά. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε τον μπακλαβά να κρυώσει.
  • Ο μπακλαβάς διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν τον βάλετε στο ψυγείο το βούτυρο παγώνει και τα φύλλα του μαλακώνουν.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Τραγανά σνίτσελ κοτόπουλου με παρμεζάνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗillaboratoriodimmskg.blogspot.gr
Προηγούμενο άρθροΈλιωσαν από τα Σορόπια στο Power of love: Δώρος-Αθηνά: Πρώτα Αρπάχτηκαν και Μετά Άρχισαν τα φιλιά στο στόμα
Επόμενο άρθροTα ομορφότερα κοριτσίστικα ονόματα εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα