Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ηρώ Μουκίου: ”Έγινα ηθοποιός για να ζω τις ζωές των άλλων. Είναι...

Ηρώ Μουκίου: ”Έγινα ηθοποιός για να ζω τις ζωές των άλλων. Είναι πολύ συναρπαστικό να πλάθεις χαρακτήρες.”

ηρώ μουκίου

Ηρώ Μουκίου: ”Έγινα ηθοποιός για να ζω τις ζωές των άλλων. Είναι πολύ συναρπαστικό να πλάθεις χαρακτήρες.” Η Ηρώ Μουκίου είναι μια σπουδαία ηθοποιός που μετράει πολλές και σημαντικές συνεργασίες στην υποκριτική τέχνη.

Με αφορμή το φινάλε της πολύ πετυχημένης παράστασης «Μια στάση πριν» του Βασίλη Ρίσβα είχα την χαρά να την συναντήσω και να μου παραχωρήσει μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για λογαριασμό του KoitaMagazine.

Ακόμα μια επιτυχημένη σεζόν, σε ένα ιστορικό και όμορφο θέατρο. Πείτε μου δύο λόγια για το έργο.

Το «Μια στάση πριν» του Βασίλη Ρίσβα είναι ένα έργο για τη ζωή , το θάνατο, την ζωή εν θάνατό και το θάνατο εν ζωή. Δυο άνθρωποι που φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό , περιμένουν σε ένα σταθμό Μέτρο το τραίνο. Ένα τραίνο που μάλλον έχασαν οριστικά. Υπό συνθήκες εγκλωβισμού και ασφυξίας αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες τους και να αποκαλύπτονται ένοχα μυστικά . Τα κοινά που τους συνδέουν τελικά είναι πολλά! Ένας ύμνος στον άνθρωπο και τις αδυναμίες του να αντιμετωπίσει τη ζωή. Η αγωνία για το τι υπάρχει πέρα από αυτό που βλέπουμε ακούμε και αγγίζουμε! Δυνατές δόσεις χιούμορ διαδέχονται το δράμα των ηρώων. Η ερμηνεία του φινάλε ανήκει στο θεατή. Το παίζουμε δεύτερη χρονιά και τελειώνουμε την Κυριακή 25 Μαρτίου. Υπάρχει περίπτωση να το πάμε μια μικρή περιοδεία.
ηρώ μουκίου

Τι σημαίνει για εσάς η λέξη υποκριτική

Έγινα ηθοποιός για να ζω τις ζωές των άλλων. Είναι πολύ συναρπαστικό να πλάθεις χαρακτήρες.

Το θέατρο θεωρείται ότι περνάει κρίση;

Πιστεύω ότι η κρίση επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα. Βεβαίως το θέατρο σε τέτοιες περιόδους δείχνει μια αντίσταση, παρόλα αυτά είναι οδυνηρό να βλέπεις ανθρώπους που διψούν για πολλές παραστάσεις αλλά πρέπει να επιλέξουν μια η δύο.

Σας λείπει καθόλου η ανεπανάληπτη Ζωή Λάσκαρη;

Τη Ζωή Λάσκαρη την γνώρισα δυστυχώς λίγο και την ευχαριστώ που ανέλαβε να μας φιλοξενήσει πέρυσι στο θέατρο της. Θα ήθελα να την είχα γνωρίσει καλύτερα. Μετά το θάνατο της η παράσταση παίζεται στη μουσική θεατρική σκηνή του πολυχώρου Αθηναΐς υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μακρίδη.

Πως βλέπεται την συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στο σήριαλ τατουάζ;

Θεωρώ ότι από τότε που καταργήθηκε η άδεια, ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του τουλάχιστον στη τηλεόραση, γιατί το θέατρο θέλει σπουδή.

Μετράτε πολλές και σημαντικές συνεργασίες. Ποια ήταν αυτή που σας σημάδεψε περισσότερο;

Είναι ξεχωριστές οι περισσότερες συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια. Θα σταθώ όμως στις συνεργασίες που είχα και έχω με τον Θοδωρή Αντωνιάδη. Είναι εξαιρετικός και μιλάμε πλέον με τα μάτια !!!

Έχετε ανεκπλήρωτα όνειρα που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα;

Όνειρα κάνω πολλά, τίποτε συγκεκριμένο όμως. Οπότε το ανεκπλήρωτο αφηρημένο, θα είναι πάντα κίνητρο για να προχωρώ.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Μόλος τελείωσα τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Λάπατα στην οποία συμμετέχω και πρωταγωνιστεί ο Θοδωρής Αντωνιάδης. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη «Η δεξιά τσέπη του ράσου». Τώρα θα ξεκινήσω την αναζήτησή του επόμενου θεατρικού έργου.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ στο σκηνοθέτη μας Δημήτρη Μαριζά, στο Βασίλη Ρίσβα και όλους τους συνεργάτες, στο Γιάννη Μακρίδη που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε 2η χρονιά και κυρίως στο κοινό που μας στήριξε!!! Ο θεός να μας έχει όλους καλά!!!

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Ηρώς Μουκίου

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Πολυχώρος Αθηναΐς «Mια Στάση Πριν» του Βασίλη Ρίσβα

Επικές ατάκες της ελληνικής τηλεόρασης που άφησαν εποχή!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο10 φινάλε-σοκ σε ταινίες τρόμου
Επόμενο άρθροΟι πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών! [photos]