Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μαίρη Σταυρακέλλη: «Το θέατρο είναι και λιμάνι, και πλοίο, και πέλαγος, και...

Μαίρη Σταυρακέλλη: «Το θέατρο είναι και λιμάνι, και πλοίο, και πέλαγος, και μαγικό χαλί»

μμ

Η αγαπημένη και ταλαντούχα Μαίρη Σταυρακέλλη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο Koita-magazine.

Ηθοποιός με πηγαίο ταλέντο, ακομπλεξάριστη, γεμάτη μεράκι κι αγάπη για τη δουλειά της. Η Μαίρη Σταυρακέλλη είναι από τα άτομα του χώρου που μιλούν λίγο, αλλά η δουλειά  της μιλά περισσότερο γι’αυτήν.

Μας έχει χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες στο θέατρο και την τηλεόραση, είναι αγαπητή στο φιλοθεάμον κοινό και το αξίζει.

Φέτος, ανεβαίνει μαζί με έναν θίασο, εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών,  για 2η χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Λαμπέτη, στην σπαρταριστή κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου ”Βάφ’τα Μαύρα”.

Γεμάτη χαμόγελο και όμορφη διάθεση μου μίλησε για τη θεατρική αυτή επιτυχία, τον ρόλο που εκείνη υποδύεται αλλά και τι σημαίνει για εκείνη η τηλεόραση και το θέατρο.

Απολαύστε την…

”Βάφ’τα Μαύρα” για 2η χρονιά στο Θέατρο Λαμπέτη. Που εναποθέτετε την επιτυχία αυτής της παράστασης;

Η σαρκοφαγική σχέση και η απληστία της οικογένειας είναι ένα θέμα που ο ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, με το χιούμορ και την τεχνική τους, ξέρουν και μπορούν να το χειρίζονται έξυπνα. Όταν επιλέγουν και ηθοποιούς που στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το εγχείρημα, τότε γίνεται μια παράσταση όπου το κοινό μπορεί να την αγαπήσει εύκολα. Άλλωστε υπάρχει τόσος ζόφος γύρω μας και όλοι ψάχνουν λόγους που θα τους προσφέρουν λίγη χαρά. Οι θεατές, φαίνεται να παραδίδονται αμαχητί στην παράστασή μας.

IMG_20170917_144940_641

Ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεστε και πως θα τον χαρακτηρίζατε;

Η Σιμώνη είναι ένας ιδιαίτερος κι ακραίος χαρακτήρας που ανήκει στη φαρσοκωμωδία με ρεαλιστικά και υπερρεαλιστικά στοιχεία. Είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, πάει να συλλυπηθεί στους γείτονές της και κλαίει για τους δικούς της νεκρούς. Κάποιες φορές μου λένε  ότι  ο ρόλος τους θυμίζει  πρόσωπο γνώριμο κι αυτό με χαροποιεί. Η δική μου προσπάθεια ήταν αυτός ο ρόλος να πατήσει πάνω και σε ρεαλιστικά στοιχεία.  Ουσιαστικά παίρνεις στοιχεία δικά σου και τα προσαρμόζεις στον ρόλο και στοιχεία του ρόλου που τα προσαρμόζεις σε εσένα. Γι’αυτό ο κάθε ηθοποιός ερμηνεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έναν ρόλο.

 

Προτιμάτε την κωμωδία ή το δράμα; 

Ένα καλό θεατρικό έργο, με σωστούς συντελεστές και την κατάλληλη σκηνοθεσία δε με απασχολεί αν θα είναι κωμωδία ή δράμα. Μου αρέσει πολύ να μεταπηδώ από το ένα είδος στο άλλο, γιατί κάθε φορά αισθάνομαι ότι γυμνάζω τα εκφραστικά μου μέσα. Ας πούμε ο αμέσως επόμενος μου ρόλος είναι δραματικός. Στις 15 Απριλίου, ξεκινάμε γυρίσματα στην Κρήτη για την ταινία Luger σε σκηνοθεσία Κώστα Χαραλάμπους και σενάριο Κώστα Χαραλάμπους και Πένυς Φυλακτάκτη.  Διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Σκηνικό – Κοστούμια : Σάββας Πασχαλίδης και Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου. Ας πούμε, θα είναι η  άλλη όχθη της Σιμώνης.

image-0-02-05-d5f27efb28d182ff3c8b2927670895664eac9cd98f7ba3f69585dd992838eed4-V

Είστε μία ηθοποιός που αγαπήσαμε και ξεχωρίσαμε και μέσα από το τηλεοπτικό γυαλί. Τι σημαίνει η τηλεόραση για εσάς και ποια στιγμή θυμάστε  πιο έντονα από αυτήν;

Η τηλεόραση είναι ένα πολύ σπουδαίο μέσο με τους δικούς του κανόνες και κώδικες. Έχει τεράστια δυναμική, καθώς μπαίνει στα σπίτια του κόσμου. Μπορεί να σε γοητεύσει και ταυτόχρονα να σε απογοητεύσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους. Θυμάμαι  στην τηλεοπτική μου δουλειά ‘’Οι μάγισσες της Σμύρνης’’,   για να προσεγγίσω τη Φούλα, μια γυναίκα Σμυρνιά που υποδύθηκα, άρχισα να διαβάζω διάφορα βιβλία γύρω από τη Σμύρνη, πριν και μετά την καταστροφή της. Επειδή η γιαγιά μου ήταν από τη Σμύρνη, αλλά την είχα χάσει όταν ήμουν στην εφηβεία, άρχισα να ψάχνω φωτογραφίες της, να ρωτάω τη μητέρα να μου πει  ότι ήξερε γι’αυτή.  Τότε γνώρισα τη γιαγιά μου καλύτερα. Αυτό το ταξίδι εντός μου, ήταν πολύ σημαντικό για εμένα.

Stavrakelli Mairi

Το θέατρο είναι το ‘’λιμάνι’’ για έναν ηθοποιό τελικά ή και κάτι παραπάνω;

Το θέατρο θεωρώ πως είναι και λιμάνι, και πλοίο, και πέλαγος, και μαγικό χαλί, και….

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν για εσάς το προφίλ ενός καλού ηθοποιού;

Το πάθος, η δουλειά, το διάβασμα, το ταλέντο και πάλι το πάθος.

Αν είχατε την ευκαιρία να γυρνούσατε το χρόνο πίσω, σε ποια εποχή θα θέλατε να βρίσκεστε;

Σε οποιαδήποτε εποχή, αρκεί να ανήκα στην άρχουσα τάξη, διότι δυστυχώς πάντα εκείνη έχει τις περισσότερες ευκαιρίες.

DP.020807_357

Έχει απωθημένα στη ζωή της η Μαίρη Σταυρακέλλη;

Φυσικά κι έχει (γέλια). Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω extreme sports. Αυτό είναι ένα απωθημένο μου, αλλά  ποτέ δεν είχα την κατάλληλη παρέα και τώρα δεν έχω την φυσική κατάσταση (γέλια).

Αν δεν ήσασταν ηθοποιός, τι επάγγελμα θα θέλατε να  κάνετε;

Σίγουρα θα ήθελα να είμαι πάλι καλλιτέχνης. Ίσως ζωγράφος, γλύπτρια, ποιήτρια. Με γοητεύουν πολύ οι μοναχικές τέχνες. Έχεις εσύ ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη για το αποτέλεσμα. Ενώ στο θέατρο παίζουν ρόλο χιλιάδες παράγοντες, έξω από εσένα.

Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε μερικά χρόνια από σήμερα;

Αποφάσισα  να μην καταλαβαίνω τις αλλαγές. Φαντάζομαι κι ελπίζω να είμαι μαζί με τους ανθρώπους που αγαπώ, όπως και τώρα.

 

Αγαπητή Μαίρη ήταν τιμή να μιλήσω μαζί σου. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος με ήθος και ψυχή. Πάντα επιτυχίες. Εις το επανιδείν….

 

Βάφ’τα Μαύρα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:30 & 20:30

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο Λαμπέτη

Διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 106


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤα Μυθοσκορπίσματα έρχονται στο Καφωδείο Ελληνικό για να σας ταξιδέψουν σε Λίμνες και Ποταμούς…
Επόμενο άρθροΜωρό γεννήθηκε με 3 πόδια εξαιτίας μια εξαιρετικά σπάνιας κατάστασης