Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Κάρμεν Ρουγγέρη: «Η μοναδική μου σκέψη είναι η ελπίδα που έμεινε μόνη...

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Η μοναδική μου σκέψη είναι η ελπίδα που έμεινε μόνη της μέσα στο κουτί της Πανδώρας»

κάρμεν ρουγγέρη

Η αγαπημένη ηθοποιός και σκηνοθέτης των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη φιλοξενείται στο Κoita-magazine.

Είναι γλυκύτατη, αυθόρμητη, εργάτρια του θεάτρου και πάντα πλημμυρισμένη από αγάπη και τέχνη.

Είναι η 3η φορά που τη συναντώ μέσα από τη δουλειά της και μιλάμε για τις θεατρικές της παραστάσεις που εκπλήσσουν τα παιδιά και κυρίως τα διδάσκουν! Τη φετινή θεατρική σεζόν δηλώνει εμπράκτως την παρουσία της στο θεατρικό σανίδι με δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Απολαύστε την….

KARMEN 1

Δύο θεατρικές δουλειές και φέτος στην Αθήνα πάντα με αγάπη και διδαχή για τα παιδιά. Ποια τα συναισθήματα σας από την αγάπη που λαμβάνετε από το κοινό;

Συνηθίζουν να με ρωτούν πως και συνεχίζω τόσα χρόνια να κάνω παραστάσεις για παιδιά, με το ίδιο πάθος. Μα … η αγάπη που παίρνω από τον κόσμο είναι που μου δίνει αυτή την χαρά και το πάθος για δημιουργία.

«Χένσελ και Γκρέτελ» στο Θέατρο Κιβωτός. Πείτε μου δυο λόγια γι’ αυτή τη δουλειά. Πώς ένα τόσο διάσημο παραμύθι γίνεται θεατρική παράσταση;

Όλα τα παραμύθια μπορούν να γίνουν θέατρο. Πολλά από αυτά μάλιστα έχουν γίνει όπερες. Εγώ με την σειρά μου χρησιμοποιώ το παραμύθι αυτό, των αδερφών Γκριμ, για να περάσουν όμορφα τα παιδιά αλλά και για να βρουν μόνα τους, τους κρυμμένους θησαυρούς – μηνύματα που έχω μέσα βάλει.

KARMEN 2

‘’ Η γέννηση του κόσμου και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου’’ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι άλλη μία επιτυχημένη θεατρική σας δουλειά. Τι ήταν αυτό που σας δυσκόλεψε στη δημιουργία αυτής της παράστασης και ποια τα σημεία στα οποία σταθήκατε περισσότερο;

Έχει τόσο πλούτο η υπέροχη ελληνική μυθολογία μας. Έχει τόσο υλικό… που η μόνη δυσκολία που συνάντησα ήταν ποιους μύθους να διαλέξω ώστε να τους ενώσω και να φτιάξω την παράστασή μας. Δεν στάθηκα πουθενά περισσότερο. Αντιμετώπισα –πιστεύω- με δικαιοσύνη κάθε θεό του Ολύμπου.

Μέσα από την εν λόγω παράσταση πέραν όλων των άλλων, μου έκαναν εντύπωση οι ερμηνείες των νέων και ταλαντούχων ηθοποιών. Πως αισθάνεστε μέσα από τη συνεργασία σας με νέους ηθοποιούς;

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να συνεργάζεσαι με νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς που πρόθυμα καταθέτουν την ψυχή τους σε κάθε παράσταση.

NK3_7554crop port LQ

Είναι το παιδικό κοινό, ένα απαιτητικό κοινό;

Σαφώς και είναι το απαιτητικότερο κοινό. Αλλά αυτή είναι η ομορφιά. Είναι ένα στοίχημα κάθε φορά για μένα και τους συνεργάτες μου που προσπαθούμε πάντα να κερδίσουμε.

Δίνετε πάντα λόγο στα παιδιά μέσα από τις παραστάσεις σας και για τις επόμενες. Τι περιμένουμε από εσάς θεατρικά στο εγγύς μέλλον;

Μέχρι στιγμής τα παιδιά ψηφίζουν «Αργοναυτική Εκστρατεία» για το θέατρο Μ. Κακογιάννης. Και το «Βαλς παραμυθιών – γνωριμία με τον Γιόχαν Στράους – για το θέατρο Κιβωτός.

NK3_7681 CROP LQ

Τι είναι που κάθε φορά σας εμπνέει να δημιουργήσατε μια παράσταση;

Η μικρή ευτυχία που παίρνω στο τέλος κάθε παράστασης. Μαζεύονται λοιπόν μικρές ευτυχίες από όλες τις παραστάσεις. Και στο τέλος κάνουν μια μεγάλη ευτυχία.

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος που κατέχει η τέχνη στην εποχή μας και ποια είναι τα περιθώρια εξέλιξης της;

Τα βλέπω όλα αισιόδοξα. Υπάρχουν πολλοί νέοι καλλιτέχνες σε όλες τις μορφές τέχνης που φέρνουν κάτι καινούριο. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Πόσο εξοικειωμένο είναι το παιδικό κοινό με έργα που δεν έχουν μόνο αλληγορική σημασία αλλά θέλουν να ενημερώσουν και να διδάξουν;

Δεν νομίζω ότι τα παιδιά πρέπει να είναι εξοικειωμένα. Μια καλή και φτιαγμένη με σεβασμό παράσταση αρκεί για να τα κερδίσει και να θέλουν να ξαναπάνε στο θέατρο. Έτσι θα εξοικειωθούν.

Κάρμεν-Ρουγγέρη

Τι σκέψεις κάνει η Κάρμεν Ρουγγέρη στην Ελλάδα του 2018;

Η μοναδική μου σκέψη είναι η ελπίδα. Η ελπίδα που έμεινε μόνη της μέσα στο κουτί της Πανδώρας. Ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι συμφορές είναι διάχυτες γύρω μας μετά το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας.

Πως φαντάζεστε το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα σε μερικά χρόνια από σήμερα;

Όσο πάει πιστεύω ανεβαίνει ο πήχυς. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για το θέατρο που απευθύνεται στα παιδιά, τόσο πιο ελπιδοφόρο είναι.

Ευχαριστώ θερμά αγαπητή Κάρμεν γι’αυτή μας την κουβέντα. Εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς….

 

«ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ»

Κάθε Κυριακή στις 15.00

Θέατρο Κιβωτός

 

«Η γέννηση του κόσμου…. και ιστορίες των θεών του Ολύμπου»

Κάθε Κυριακή για κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:30 & 15:30

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΛεμονόπιτα με κρέμα τυριού χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΣπάει τη σιωπή της η κόρη του Στάθη Ψάλτη! Όλη η αλήθεια για τη διαθήκη και την χήρα του ηθοποιού!