Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Ρεπορτάζ Διαβάσαμε: ΄΄ΔΙΑΔΡΟΜΗ΄΄15 συνθέσεις για μπουζούκι του ΝΊΚΟΥ ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάσαμε: ΄΄ΔΙΑΔΡΟΜΗ΄΄15 συνθέσεις για μπουζούκι του ΝΊΚΟΥ ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

0bd64e6dfd605f25568513352c9e2c69_XL

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης έχουν εγκαινιάσει μια σειρά βιβλίων που συνοδεύονται από καλαίσθητα cd΄s. Στην εποχή μας που,ουσιαστικά,δισκογραφικές εταιρείες δεν υπάρχουν ή υπολειτουργούν,έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κάποιες δουλειές που διαφορετικά δεν θα έφταναν ποτέ στα χέρια μας και στα αυτιά μας.

Ο Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1973. Υιός του σολίστα και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή επί σκηνής με τον πατέρα του σε ηλικία τριών ετών και μέχρι τα δεκαεννιά του χρόνια συνόδευε μια πλούσια γκάμα διεθνών μουσικών και ερμηνευτών.

Οι συνεργασίες και οι εμπειρίες αυτές τον ώθησαν να πειραματιστεί σε ποικίλους μουσικούς ορίζοντες.Σε ηλικία δεκαεννέα ετών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έπαιζε δίπλα σε καταξιωμένους ερμηνευτές και μουσικούς του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος.

Επίσης συμμετείχε σε πολλές ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με το παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι,αλλά και με δικές του συνθέσεις που προτείνουν ένα νέο άκουσμα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Στην παρούσα έκδοση οι 15 συνθέσεις του Νίκου Τατασόπουλου προσκάλεσαν και προκάλεσαν 15 από τους ποιητές και πεζογράφους της νέας γενιάς να δημιουργήσουν σε ελεύθερη, φυσικά, έμπνευση τα δικά τους έργα, καθένα από τα οποία ακολουθεί την αδελφή σύνθεση, ενώ, στο σύνολό τους, τα ζεύγη δημιουργούν έναν διάλογο μεταξύ της τέχνης των λέξεων και της μουσικής τέχνης.Παράλληλα, την έκδοση κοσμούν ο πρόλογος του Γιώργου Μπλάνα, η κατάθεση του Γιώργου Κοντογιάννη, καθώς και λίγα λόγια από τον ίδιο τον δεξιοτέχνη.

15-syntheseis

Ποιητές και πεζογράφοι: Πάνος Αρβανίτης, Εσμεράλδα Γκέκα, Άννα Γρίβα, Νίκος Ερηνάκης, Λένα Καλλέργη, Ειρήνη Καραγιαννίδου, Αχιλλέας Κατσαρός, Βίκυ Κλεφτογιάννη, Μαίρη Κλιγκάτση, Χάρις Κοντού, Αγγελική Κορρέ, Έλενα Κοσμά, Αλέξανδρος Λαβράνος, Μαρία Τσιράκου, Βάσω Χριστοδούλου.
Αν είστε ένας από αυτούς τους ακροατές που σας αρέσει ο ήχος του μπουζουκιού,τότε σίγουρα σε αυτή την έκδοση θα βρείτε 15 καινούργιες συνθέσεις πού,με γερή καταγωγή στίς ρίζες,πλουτίζουν την νεοελληνική μουσική μας πραγματικότητα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔιαβάσαμε: ”Ο τελευταίος σουλτάνος” του MICHEL DE GRECE
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το κολάν που τρέλανε το Facebook. Μα τι φόρεσες κι εσύ βρε κοπέλα μου;