Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Αριστέα, Αργυρώ και Σταμάτης: Οι παρέες τραγουδούν ακόμη με κέφι και ζωντάνια!

Αριστέα, Αργυρώ και Σταμάτης: Οι παρέες τραγουδούν ακόμη με κέφι και ζωντάνια!

IMG_2322

Τα μέλη του μουσικού σχήματος «Ήχοι απ’ το Λιμάνι» μας μιλούν για την πορεία τους, την αγάπη τους στην μουσική και τα επόμενα σχέδια τους!

Η Αριστέα, η Αργυρώ και ο Σταμάτης ένωσαν την αγάπη τους για τη μουσική και δημιούργησαν το σχήμα ”Ήχοι από το Λιμάνι.”

Μεγαλωμένοι και κάτοικοι έως και σήμερα του Πειραιά, με συνοδοιπόρο τη μουσική μας ταξιδεύουν στα live τους και γεμίζουν την ψυχή μας γαλήνη και μελωδίες! Δικό τους λιμάνι προς το παρόν το μαγαζί ΙΧΝΟΣ στον Πειραιά.

Απολαύστε τους….

Πείτε μου δυο λόγια ο καθένας για εσάς, σα να συστήνεσαι στο αναγνωστικό μας κοινό.

Αριστέα:Είμαι από τον Πειραιά, ασχολούμαι με τη μουσική από 10 ετών και στο σχήμα « Ήχοι απ’ το Λιμάνι» παίζω κιθάρα και τραγουδάω. (Στο όνομα του σχήματος το λιμάνι είναι με κεφαλαίο Λ λόγω του Πειραιά)

Αργυρώ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Έχω τελειώσει το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής & αθλητισμού Αθηνών και ασχολούμαι με την μουσική από την ηλικία των 10 ετών. Παίζω βιολί και είμαι μέλος του μουσικού σχήματος «Ήχοι απ’ το Λιμάνι».

Σταμάτης:Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στον Πειραιά. Είμαι γεωπόνος και ασχολούμαι με το βιολί από τα δέκα μου χρόνια. Είχα αρκετές συνεργασίες με γνωστές ορχήστρες και αξιόλογους καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής. Τα τελευταία 10 χρόνια συνεργάζομαι με την Αργυρώ και την Αριστέα και είμαστε μέλη του μουσικού σχήματος «Ήχοι απ’ το Λιμάνι».

IMG_2321

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας αυτή και πόσα χρόνια μετρά;

Αριστέα: Με την Αργυρώ και το Σταμάτη γνωριζόμαστε απο πάρα πολύ παλιά, πάνω απο 20 χρόνια, όταν τραγουδούσα στη «Χορωδία Πειραιώς 1960» και τα παιδιά –γειτονόπουλα παρεμπιπτόντως- έπαιζαν βιολί στην ορχήστρα. Αρκετά χρόνια μετά τους πέτυχα σ’ένα μπαράκι στον Πειραιά, όπου πραγματοποιούσαν μια ζωντανή εμφάνιση, και τότε ήρθε η ιδέα μιας σύμπραξης, δεδομένου ότι ένα σχήμα αποτελούμενο από δύο βιολιά, φωνή και κιθάρα είναι κάπως έξω από τα συνηθισμένα.. Το σχήμα μας μετρά ήδη 10 χρόνια ζωής, επιπλέον μας συνδέουν ισχυροί φιλικοί δεσμοί!!!

Αργυρώ: Με τον αδερφό μου τον Σταμάτη παίζαμε αρκετά χρόνια βιολί σε διάφορες ορχήστρες, όπως αυτή της «Χορωδίας Πειραιώς 1960», ενώ με την Αριστέα μας συνέδεε μία μακροχρόνια γνωριμία που εξελίχθηκε σε μια δυνατή φιλία, όντας και εκείνη μέλος της συγκεκριμένης χορωδίας. Μία τυχαία λοιπόν συνεύρεσή μας μετά από αρκετά χρόνια στον ίδιο καλλιτεχνικό χώρο, γέννησε την αντισυμβατική ιδέα ενός σχήματος αποτελούμενο από κιθάρα, φωνή και δύο βιολιά.  Και φυσικά το όνομα του σχήματος δεν θα μπορούσε να μην περικλείει την αγάπη και των τριών συντελεστών του για την πόλη του Πειραιά. Έτσι λοιπόν προέκυψαν εδώ και δέκα χρόνια τώρα οι «Ήχοι απ’ το Λιμάνι».

Σταμάτης:Με την Αργυρώ είμαστε αδέρφια και η πορεία μας στον χώρο της μουσικής ήταν, έτσι κι αλλιώς, κοινή. Με την Αριστέα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια όταν ήμασταν ακόμα μέλη της «Χορωδίας Πειραιώς 1960». Εγώ και η Αργυρώ ήμασταν στην ορχήστρα, ενώ η Αριστέα στην χορωδία. Όταν πριν από περίπου 10 χρόνιαπροέκυψε η ιδέα της συνεργασίας, ξέραμε μέσα μας ότι το σχήμα θα πήγαινε καλά, αφού και τα «χνώτα» μας ταίριαζαν, αλλά και τα μουσικά μας ακούσματά ήταν κοινά. Σήμερα οι «Ήχοι απ’ το Λιμάνι» έχουν ωριμάσει και ακολουθούν επιλεκτικές μουσικές διαδρομές.

28547379_1839356323023958_1530363441_o

Ποιο ήταν το έναυσμα που σας ώθησε να συνεργαστείτε με τον υπέροχο χώρο ΙΧΝΟΣ στον Πειραιά;

Αριστέα: Το γεγονός ότι η Λένα Αλκαίου, μια αξιόλογη καλλιτέχνις και άνθρωπος, όπως ανακαλύψαμε στην πορεία, άνοιξε αυτόν το ζεστό χώρο στην πόλη της και πόλη μας. Την προσεγγίσαμε με σκοπό να γνωρίσει τη δουλειά μας και από την αρχή η ίδια και η Αθηνά Τσαμαδού μας υποδέχτηκαν με χαρά και εμπιστοσύνη στο ΙΧΝΟΣ, κάτι για το οποίο είμαστε απόλυτα ευγνώμονες!

Αργυρώ: Το ΙΧΝΟΣ είναι μία καλλιτεχνική φωλιά. Ένα κρυφό σχολειό όπως λέει η Λένα Αλκαίου. Ένας χώρος που η τέχνη έχει λόγο. Η Λένα και η Αθηνά Τσαμαδού μας αγκάλιασαν από την αρχή. Μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν τον χώρο και δεν εννοώ μόνο τον φυσικό, να εκφραστούμε μέσα από την μουσική. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την ζεστασιά που μας δείχνουν.

Σταμάτης:Είχα ακούσει ότι στον Πειραιά άνοιξέ μία ωραία μουσική σκηνή όπου εμφανίζονται αξιόλογοι καλλιτέχνες. Ήθελα να την επισκεφτώ οπωσδήποτε γιατί θεώρησα ότι ένας τέτοιος χώρος είναι πολύ σημαντικός για την πόλη του Πειραιά. Τα ωραία νέα ήρθαν από την Αριστέα όταν μίλησε με την Λένα Αλκαίου και την Αθηνά Τσαμαδού. Μαςεμπιστεύτηκαν να παρουσιάσουμε και τη δική μας δουλειά στο «Ίχνος». Ευχαριστώαπό τα βάθη της καρδιάς μου τη Λένα και την Αθηνά για αυτή την ζεστή αγκαλιά!

28500747_1839358976357026_93464403_o

Τι σημαίνει για τον καθένα σας η μουσική και κατά πόσο επηρεάζει τη ζωή σας;

Αριστέα: Οι ρυθμοί και οι μελωδίες είναι σύντροφοί μας από το ενδομήτριο περιβάλλον μεχρι και το τέλος της ζωής μας. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική και εννοώ ότι από την παιδική ηλικία δε μου αρκούσε ο ρόλος της απλής ακροάτριας. Δεν εχω μετανοιώσει ούτε στγμή για την επιλογή μου να γίνω μουσικός. Είναι μια αγάπη που δε σε προδίδει ποτέ!!!

Αργυρώ: Η μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης. Με τη μουσική ταξιδεύεις, ξεπερνάς πιο εύκολα ένα πρόβλημα έχοντας συνοδοιπόρο μια μελωδία, ένα στίχο. Η μουσική είναι και συνήθεια, θέλει χρόνο για να την κατανοήσεις, να την νιώσεις. Την συνδυάζεις μεστιγμές σου και γίνεται κομμάτι της ζωής σου που σου δίνει χαρακτήρα και στήριγμα όταν το ζητήσεις.

Σταμάτης: Η μουσική είναι απλά η «ψυχοθεραπεία» μου… Παράλληλα η μουσική είναι και η ψυχαγωγία μου καθώς επιλέγω να δημιουργώ και να παίζω μουσικά κομμάτια που με εκφράζουν…

Οι παρέες τραγουδούν ακόμη τελικά κι εσείς μας το αποδεικνύετε σε κάθε σας live. Ποιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από αυτή τη μουσική παρέα;

Αριστέα: Ο σπουδαίος ποιητής Γιάννης Ρίτσος έλεγε «εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο». Κάθε live για μένα είναι ένα ταξίδι που δεν είναι εύκολο να περιγραφεί με λέξεις. Είναι χαρά μου λοιπόν να έχω συνταξιδιώτες, να βιώνουμε όλοι μαζί μοναδικές στιγμές μέσα από καλά, διαχρονικά τραγούδια.

Αργυρώ: La vita e bella. Είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια και αποδίδει και το στίγμα όλων των ζωντανώνεμφανίσεών μας. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το μήνυμα περνάει στον κόσμο και καταλήγουμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα που….τραγουδάει.

Σταμάτης:Μου αρέσει μέσω της μουσικής να «ζωγραφίζω» έναν χαρούμενο κόσμο, γεμάτο συναισθήματα και να παρασύρω το κοινό μέσα σε αυτόν. Στο τέλος κάθε συναυλίας βλέπω μόνο χαμογελαστούς ανθρώπους που συχνά τους ξανασυναντώ σε επόμενες συναυλίες.

IMG_2322

Επόμενα σχέδια;

Αριστέα, Αργυρώ & Σταμάτης: Ετοιμάζουμε θεματικές ενότητες-αφιερώματα, τα οποία θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τα τραγούδια σας κάθε φορά;

Αριστέα: Η επιλογή εξαρτατάται από διάφορους παραγοντες. Π.χ. στην τελευταια μας εμφάνιση για το 2017, η οποία ήταν πολύ κοντά στα Χριστούγεννα, το προγραμμα μας περιείχε πολλές γιορτινές μελωδίες και τραγούδια  τόσο απο το Ελληνικό όσο και από το ξένο ρεπερτόριο. Όπως και να ‘χει, σκοπός μας είναι ο κόσμος να περνάει ωραία με καλή μουσική και τραγούδι!

Αργυρώ: Με κάλυψε η Αριστέα…

Σταμάτης: Συμπληρώνοντας τα λόγια της Αριστέας, θέλω να αναφέρω ότι παίζουμε μόνο κομμάτια που μας αρέσουν και αγαπάμε.

Επόμενα live σας, όπου μπορεί να σας απολαύσει κανείς;;

Αριστέα, Αργυρώ & Σταμάτης: Θα χαρούμε πολύνα σας δούμετα Σάββατα 14, 21 & 28 Απριλίου στο ΙΧΝΟΣ πάντα!!!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜπαλοτίνα με μους κοτόπουλου, φιστίκια Αιγίνης και σπανάκι
Επόμενο άρθροΆνδρες πήγαν για ψώνια με τις συντρόφους τους και αυτά ήταν τα αποτελέσματα! (photos)