Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Chryssanthemis : ”Κάνω αυτό που αγαπάω και εμπιστεύομαι το ένστικτό μου”

Chryssanthemis : ”Κάνω αυτό που αγαπάω και εμπιστεύομαι το ένστικτό μου”

DSC00635

Η Chryssanthemis είναι μια πανέμορφη, ταλαντούχα, τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικής που μετρά πολλές επιτυχημένες συνεργασίες καθώς και πολύ ωραία τραγούδια. Οι μετοχές της συνεχώς ανεβαίνουν και σίγουρα θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον, καθώς διαθέτει και ένα συνεσταλμένο χαρακτήρα ανθρώπου, κάτι που λείπει στις μέρες μας.

Γι’αυτούς τους λόγους θέλησα να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, μέσα από μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Απολαύστε την μόνο στο KoitaMagazine.

Ποτέ και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Σαν παιδί ήθελα να καταπιάνομαι συνέχεια με διάφορα πράγματα!Κάποια στιγμή, στην εφηβεία, γύρω στα 12 που άρχισα να ακούω πιο ροκ μουσική, ζήτησα από τη μητέρα μου να ξεκινήσω μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας!!!Έτσι ξεκίνησα με τη μουσική.Κάναμε και μία μπάντα με τους συμμαθητές μου όπου έπαιζα κιθάρα!Τραγουδίστρια ήταν μια άλλη κοπέλα! (κι όμως!)Το τραγούδι ήρθε αμέσως μετά. Άρχισα τις σπουδές μου στο τραγούδι και η διδασκαλία ήρθε φυσιολογικά μέσα από τη μουσική πορεία που ακολούθησα.

DSC00322

Τι σημαίνει για εσένα το τραγούδι και η μουσική;

Είναι η αγάπη μου, το πάθος μου, η έκφρασή μου. Αγαπάω να τραγουδάω, αγαπάω να είμαι σκηνή και να μοιράζομαι αυτή την αγάπη και το συναίσθημα που “σου” δημιουργεί, με τον κόσμο!

DSC00417

Πότε ήρθε στην ζωή σου η διδασκαλία;

Ήρθε στα 18! Μόλις τελείωσα το σχολείο, παράλληλα με την εισαγωγή μου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχοντας πάρει το πτυχίο μου στα μοντέρνα φωνητικά, ξεκίνησα να διδάσκω. Η αλήθεια είναι ότι το να δουλεύεις και να σπουδάζεις παράλληλα είναι αρκετά δύσκολο αλλά δεν το μετανιώνω. Μου δίδαξε πολλά πράγματα και μέσα σε αυτά το ότι “όταν αγαπάς κάτι βρίσκεις τον τρόπο να το κάνεις”, ακόμα και το να κάνω σωστή διαχείριση χρόνου!Στα 21 ίδρυσα τις μουσικές σχολές Μodern Music Arts στη Γλυφάδα και στη Βούλα Αττικής όπου ανέλαβα το τμήμα φωνητικής, του musicalκαθώς και τα επαγγελματικά τμήματα. Αγαπώ αυτή τη δουλειά γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσω τις 2 μεγάλες μου αγάπες.Από τη μία την αγάπη μου για τη μουσική και από την άλλη την παιδαγωγική.Το καλλιτεχνικό ήρθε σαν συνέπεια των σπουδών μου, ως ανάγκη να εκφράσω σαν μουσικός την τέχνη μου και να την μοιραστώ με άλλο κόσμο .Όλα είναι αλληλένδετα αρκεί να ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις.

DSC00148

Μετράς πολλές και σπουδαίες συνεργασίες & επιτυχίες. Ποια όμως ήταν αυτή που σε σημάδεψε και ήταν σταθμός στην μέχρι τώρα καριέρα σου;

Κάθε συνεργασία μου που έχει προσφέρει σημαντικές διαφορετικές εμπειρίες. Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια!!!Η πρώτη μου συνεργασία με τη Φιλανδή σοπράνο Tarja Turunen όπου άνοιγα τις συναυλίες της στην Ευρώπη ήταν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία.Εκτός του ότι είναι μια πολλή γνωστή καλλιτέχνιδα, είναι μια τραγουδίστρια την οποία πάντα εκτιμούσα,άκουγα τη μουσική της και τη θαύμαζα.Ήταν μια μουσική ηρωίδα της εφηβείας μου!Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από την άλλη η συνεργασία μου με τον Κο Τόλη Βοσκόπουλο ήταν ένα μάθημα ζωής, ένα σεμινάριο για τη ζωή, το τραγούδι. Τελείως διαφορετικό. Δεν το περίμενα ότι θα συνέβαινε ποτέ και είμαι πολύ χαρούμενη που συνέβη!Η Συνεργασία μου με το Θοδωρή Μαραντίνη πάλι, ιδιαίτερη και απρόσμενη. Ένα συναισθηματικό ντουέτο με τίτλο ” στα μισά του δρόμου” μας έφερε κοντά καλλιτεχνικά. Ο επαγγελματισμός του Θοδωρή σε συνδυασμό με την αντίληψή του για τη μουσική ήταν πολλή σημαντική εμπειρία για ΄μένα.

Οι γονείς σου σε στήριξαν, όταν αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Αν και δεν προέρχομαι από μουσική οικογένεια, υπήρξε στήριξη όταν αποφάσισα να ξεκινήσω τα μαθήματα μουσικής. Αυτό είναι σημαντικό για ένα παιδί γιατί εξαρτάται εξολοκλήρου από τους γονείς του. Αν δεν είχα την δυνατότητα να ξεκινήσω τα μαθήματα μουσικής στην ηλικία που ξεκίνησα, δεν γνωρίζω σε πιο στάδιο θα βρισκόμουν αυτή τη στιγμή. Είμαι ευγνώμων γι’αυτό. Ίσως να μην το έκανα ποτέ, ίσως να το έκανα αργότερα στη ζωή μου.

Τι είναι αυτό που νομίζεις ότι κάνει έναν τραγουδιστή ή μια τραγουδίστρια να ξεχωρίζει;

Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός ταλέντου, σκληρής δουλειάς, σωστών επιλογών και σίγουρα η προσωπικότητα του καλλιτέχνη, η παιδεία και η αντίληψη. Το να “έχει να πει” κάτι στον κόσμο με τη μουσική, το “είναι” του.

DSC00516

Ποιες οι συμβουλές που δίνετε στους μαθητές σας;

Να στηρίζονται καλά “στα πόδια” τους, να γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και αυτό που θέλουν να κάνουν πάντα σε σεβασμό προς τον εαυτούς και τους άλλους. Να γνωρίζουν την αξία της μελέτης και τα όριά τους.

Ποιες λέξεις σε χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο;

Ειλικρινής, δημιουργική, αυθεντική, εργατική, δυναμική.

DSC00516

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Σε λίγο καιρό θα μπω και πάλι στο στούντιο για να ηχογραφήσω το επόμενο κομμάτι που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Μάιο!

Κάνετε μαθήματα στην κόρη του ανεπανάληπτου Τόλη Βοσκόπουλου και όπως είπατε και προηγούμενος έχετε συνεργαστεί κι΄όλας. Τι συμβουλές σας είχε δώσει και η κόρη του έχει αυτό που λέμε το ταλέντο;

Είναι μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα με τον Κο Τόλη Βοσκόπουλο. Είναι ένας ζωντανός μύθος και η συνεργασία μας είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα με συντροφεύει σε όλη τη μουσική μου πορεία. Η Μαρία είναι ένα πολυτάλαντο παιδί, τόσο με το τραγούδι όσο και με την ηθοποιία. Είναι πειθαρχημένη στο πρόγραμμά της, πράγμα σπάνιο για ένα παιδί της ηλικίας της.

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;

Θα ήθελα να πω στον κόσμο που μας διαβάζει να κάνει αυτό που αγαπά και να εμπιστεύεται το ένστικτό του. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι να είμαστε καλά και να παίρνουμε ευχαρίστηση από αυτό που κάνουμε. Σε μια εποχή που υπάρχουν πολλές δυσκολίες, πρέπει τουλάχιστον να προσπαθούμε να είμαστε χαρούμενοι, θετικοί και να “ακούμε” τον εαυτό μας και τις ανάγκες του.

Το υλικό της συνέντευξης είναι από το αρχείο της Chryssanthemis

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Τιμητική Βράβευση για την Αθηνά Τρανούλη

Διονύσης Κλάδης: «Ο ηθοποιός είναι εκείνος που έρχεται να φωτίσει γεγονότα της ζωής μας»


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠασχαλινό Bazaar στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αγ.Στυλιανός
Επόμενο άρθροΣτέλλα Βεϊνόγλου : ”Θέλω να συνεισφέρω στην ευτυχία των ανθρώπων…”