Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Maurice Tillet, ο άνθρωπος που φημολογείται ότι ενέπνευσε τον Shrek

Maurice Tillet, ο άνθρωπος που φημολογείται ότι ενέπνευσε τον Shrek

Maurice Tillet, ο άνθρωπος που φημολογείται ότι ενέπνευσε τον Shrek

Η πραγματική έμπνευση για τον κινούμενο χαρακτήρα Shrek μπορεί να είναι απλώς ένας άνθρωπος με το παρατσούκλι “Ο Γάλλος Άγγελος”.

Γνωστός επίσημα ως ο Maurice Tillet, Γάλλος που γεννήθηκε στη Ρωσία, ο άντρας ανέβηκε στην πρωτοκαθεδρία ως αγωνιστικό αστέρι στη δεκαετία του ’30 και του ’40. Γεννημένος το 1903, λέγεται ότι ο Tillet ονομάστηκε “άγγελος” από τους φίλους της παιδικής του ηλικίας λόγω των ξανθών μαλλιών του και του αγγελικού προσώπου. Ωστόσο, στην ηλικία των 17 ετών, οι γιατροί διέγνωσαν το Tillet με ακρομεγαλία, σύμφωνα με το Canadian News Site Canoe. Η ορμονική διαταραχή προκαλεί αυξημένη ανάπτυξη των οστών, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών και του προσώπου.

Οι φωτογραφίες του Tillet μετά από την επαγόμενη από ακρομεγαλία έξαρση της εμφάνισής του δείχνουν έναν άνθρωπο ο οποίος φέρνει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τον Shrek, τον καλοδεχούμενο κακό από την ταινία του 2001 με το ίδιο όνομα.

Ενώ ο Tillet ονειρευόταν να γίνει δικηγόρος, κατέληξε στο γαλλικό ναυτικό, ανά News.com.au, πριν τελικά εισέλθει στον κόσμο της επαγγελματικής πάλης το 1937.

Παρά τις περίεργες φυσικές ομοιότητες μεταξύ του Tillet και του Shrek, το DreamWorks – το στούντιο που κυκλοφόρησε την ταινία – ποτέ δεν έθιξε επίσημα τη μακροχρόνια φήμη ότι η εμφάνιση του Tillet αποτέλεσε τη βάση του κινούμενου χαρακτήρα. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν υπέβαλε αμέσως αίτημα για σχολιασμό από το The Huffington Post.

Maurice Tillet “Ο Γάλλος Άγγελος” Φωτογραφίες:

Look Magazine Apri 25 1950 – Maurice Tillet 13
Ο Maurice Tillet στην ηλικία των 13 ετών, ήταν φυσιολογικό αγόρι. Αργότερα, το κεφάλι του άρχισε να πάσχει από ακρομεγαλία.

 

 

Maurice Tillet – Wild Bill Zim
Ο Maurice Tillet και ο Wild Bill Zim. Αυτήν την φωτογραφία την έστειλε ο Mike Zim, γιος του Wild Bill Zim από τη συλλογή του πατέρα του. 

Αυτό που θέλω να παρατηρήσετε είναι πόσο τέλειος είναι σε ύψος. Ο Άγριος Bill Zim ήταν 1,54 cm, ενώ ο Maurice Tillet ήταν 1,52 cm. Πολλές από τις ιστορίες και τις εικόνες του Maurice επικεντρώνονται στο πόσο διαφορετικό ήταν ανάλογα με τους άλλους, αλλά μέχρι να τον δεις δίπλα σε έναν άλλον άνθρωπο ίσου ύψους βλέπεις πραγματικά πόσο διαφορετικός ήταν. Ο Mike Zim σημείωσε ότι ο πατέρας του είπε ότι ο Maurice ήταν ένας πολύ ευγενικός και αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος έδωσε πολλά από τα χρήματά του σε παιδιά που το είχαν μεγάλη ανάγκη.

Maurice in robe

Maurice_Tillet_and_Mr_Mrs_Gormley_1948_or_1949(1)
Αυτή η φωτογραφία είναι πραγματικά υπέροχη και προέρχεται από την κόρη των δύο αυτών γύρω από το Maurice, το ζεύγος Gormley. Από την “A. Prencipe Collection “.

“Οι γονείς μου ήταν περήφανοι που συναντήθηκαν με τον Γάλλο Άγγελο Maurice Tillet ενώ ήταν στην πορεία τους προς την Ιρλανδία τον Μάιο του 1948. Η μαμά θα αναγνώριζε ευγενικά την καριέρα της ως σκάλισμα και ο μπαμπάς θα είχε πει μια ιστορία για έναν Ιρλανδό που πάλεψε. Αυτή ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για τους δυο τους ”

Angel and William P. Spangler
Αυτή η φωτογραφία βγήκε από το λεύκωμα του William P. Spangler, Ward 8, της Πενσιλβανίας, και πωλήθηκε στο Ebay.

Ο William είναι σύζυγος της ιδιωτικού R. Spangler / Dussinger και πατέρας της Patricia R. Spangler. Η Patricia πέθανε στις 13 Δεκεμβρίου 1999. Αυτός θεωρείται ότι είναι ο William. Για την καταγραφή, ο πωλητής δεν είχε ιδέα ποιος ήταν αυτός, και έψαξε στο Google για τον Άγγελο με το κεφάλι σαν Shrek. Και πάλι, αυτό σας λέει πώς, ακόμα και οι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα τη σύνδεσή του Shrek βλέπουν πόσο μοιάζει με Shrek.

Look Magazine April 25th 1950 Maurice Shaves
Ως παλαιστής, ο Maurice ξύριζε το κεφάλι του μία φορά την εβδομάδα. Μπορούσε να ανακατέψει τρεις τράπουλες καρτών στα τεράστια χέρια του.
Life Mag 1939 – 4 Maurice Tillet
Εξασκούσε την “αγκαλιά αρκούδα” στον κορμό ενός δέντρου. Ισχυρίζεται ότι μπορεί να σπάσει τις πλάτες των μαχητών πίσω με αυτή τη λαβή.

Οι παρακάτω είναι φωτογραφίες που λαμβάνονται από τον Irving Pen. Απεικονίζουν τον Maurice Tillet με το σούπερ μοντέλο Dorian Leigh:

Dorian-Leigh-Maurice-Tillet2-1945 Dorian-Leigh-Maurice-Tillet-1945

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Tillet και του Shrek, παρακάτω. Τι νομίζετε; Απλή Σύμπτωση ή έμπνευση;

o-SHREK-TILLET-2-900 o-SHREK-TILLET-900 (1) X6r1842Hy6Oqy

Πηγή: www.huffingtonpost.com


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣτέλλα Βεϊνόγλου : ”Θέλω να συνεισφέρω στην ευτυχία των ανθρώπων…”
Επόμενο άρθροΣε ένα όμορφο και συγκινητικό κλίμα παρουσιάστηκε το βιβλίο «Δημητρός Δάλλας»