Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Πώς να απολυμάνεις το πλυντήριο των ρούχων με 2 διαφορετικούς τρόπους

Πώς να απολυμάνεις το πλυντήριο των ρούχων με 2 διαφορετικούς τρόπους

machine-570

Oλα τα πλυντήρια ρούχων χρειάζονται που και που ένα καλό καθάρισμα.

Το γεγονός ότι στο πλυντήριο πλένουμε τα ρούχα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα καθαρό (το ίδιο ισχύει και για το πλυντήριο των πιάτων).

Μερικές φορές συσσωρεύονται βρωμιές από τα ρούχα σε μερικά σημεία του πλυντηρίου που με τον καιρό αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα. Επιπλέον τις περισσότερες φορές μαζεύονται νερά με σαπουνάδες μέσα στα λάστιχα και από αυτά δημιουργείται μούχλα. 

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικές μελέτες και οι δύο αυτές συσκευές φιλοξενούν στα εσωτερικά τους μέρη μεγάλους αριθμούς μικροβίων κα παθογόνων οργανισμών, που μπορεί να βλάψουν την υγεία μας.

Η απολύμανση, λοιπόν, και ο καθαρισμός τους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρίνεται απαραίτητος.

Γι’ αυτό σας δείχνουμε 2 διαφορετικούς τρόπους για να απολυμάνετε το πλυντήριο, ώστε να έχετε ακόμα πιο καθαρά ρούχα που μυρίζουν όμορφα. 

Μέθοδος 1: Χλωρίνη και νερό

Καταρχάς είναι πολύ βασικό κάθε φορά που βγάζετε τα βρεγμένα ρούχα από το πλυντήριο, να παίρνετε ένα βετέξ και να καθαρίζετε το λάστιχο της πόρτας, όπου εκεί συσσωρεύεται νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τη μούχλα, η οποία κάνει το πλυντήριό σας να μυρίζει πολύ άσχημα.

Αν τώρα το πλυντήριό σας έχει μαζέψει μούχλα, η λύση είναι στη χλωρίνη! Ανακατέψτε φορώντας γάντια ίση ποσότητα χλωρίνης και ζεστού νερού και βουτήξτε μια άσπρη πετσέτα μέσα στο μείγμα. Βάλτε την πετσέτα πάνω στο σημείο που έχει συγκεντρωθεί μούχλα και αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά.

Μόλις βγάλετε την πετσέτα από το λάστιχο, τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα το λάστιχο. Μην βάλετε ρούχα μέσα στον κάδο, παρά μόνο την πετσέτα που χρησιμοποιήσατε.

Βάλτε 1 φλ. χλωρίνη στην υποδοχή του απορρυπαντικού στο πλυντήριο και βάλτε το σε λειτουργία στο πιο γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό.

Μέθοδος 2: Ξύδι με μαγειρική σόδα

Ρυθμίστε το πλυντήριο στους 90 βαθμούς. Ανακατέψτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό και ρίξτε το μείγμα στο συρταράκι που βάζετε το απορρυπαντικό.

Βάλτε μέσα στο πλυντήριο μόνο 2 φλ. ξύδι (όχι ρούχα) και ξεκινήστε κανονικά την πλύση. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι «σπάνε» τις βρωμιές και καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριό σας.

Για να καταλάβετε, λοιπόν, αν το δικό σας πλυντήριο θέλει απολύμανση, το μόνο που αρκεί να κάνετε είναι να ανοίξετε την πόρτα του. Αν βγάζει μια όμορφη μυρωδιά, τότε δεν χρειάζεται καθάρισμα.

Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει οπωδήποτε να το καθαρίσετε!

Επαναλάβετε μια από τις παραπάνω μεθόδους που διαβάσατε μια φορά τον μήνα για πεντακάθαρο πλυντήριο, αλλά και για ακόμα πιο καθαρά ρούχα.

Να θυμάστε να αφήνετε πάντα ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου κάθε φορά που αυτό τελειώνει.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Μην Βάλετε Ποτέ στο Ψυγείο Αυτά τα Τρόφιμα

12 φοβερά κόλπα για να μη σας χτυπούν τα παπούτσια


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗbovary.gr
Προηγούμενο άρθρο«Οι σερβιτόροι δεν είναι δούλοι»
Επόμενο άρθροBazaar ΑΓΑΠΗΣ του Α.Κ.Σ