Αρχική ΓΕΥΣΗ Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα. Μια αλλιώτικη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα. Μια αλλιώτικη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

recipe_main_halvas-mantarini-sokolata-site
Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα. Μια αλλιώτικη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη. Αν σου αρέσει, ο χαλβάς, η σοκολάτα και η γεύση πορτοκαλιού, τότε μόλις έχει βρει το γλυκό που θα σερβίρεις στο τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα. Φτάνει πια τα ίδια και τα ίδια.

Υλικά

  • 2 μανταρίνια
  • 1 κούπα λάδι (μισό ηλιέλαιο και μισό ελαιόλαδο)
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 100 γρ. κουβερτούρα (65%)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Βράζεις τα μανταρίνια ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 30-40 λεπτά. Φροντίζεις να είναι πάντα καλυμμένα με αρκετό νερό και αν χρειαστεί, προσθέτεις επιπλέον καθώς βράζουν.
  • Αφαιρείς τα μανταρίνια από τη φωτιά, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα κόβεις στη μέση, τα στύβεις πολύ καλά, αφαιρείς και πετάς την πούλπα (πολτώδης μάζα) και τυχόν κουκούτσια.
  • Το υπόλοιπο από τα μανταρίνια, το βάζεις στο μίξερ και το χτυπάς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνεις στην άκρη μέχρι να το χρειαστείς.
  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρεις το λάδι με τα σιμιγδάλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, αλλά όχι να καεί. Ανακατεύεις συνέχεια με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  • Προσθέτεις το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το μανταρίνι που χτύπησες στο μίξερ και ανακατεύεις με τη ξύλινη κουτάλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει. Μόλις δεις φουσκάλες, ο χαλβάς είναι σχεδόν έτοιμος. Συνεχίζεις το ανακάτεμα. (Αν δεις ότι πάει να σου αρπάξει, χαμηλώνεις τη φωτιά). Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμος, όταν ξεκολλάει από μόνος του από τον πάτο της κατσαρόλας (μόλις γυρίσεις την κατσαρόλα λίγο στο πλάι).
  • Χωρίζεις το μείγμα στα δύο. Το μισό το βάζεις σε ένα μπολ και το άλλο μισό το αφήνεις στην κατσαρόλα.
  • Ψιλοκόβεις την κουβερτούρα και τη ρίχνεις στο μείγμα που έμεινε στην κατσαρόλα. Ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα. Η κουβερτούρα θα λιώσει καθώς το μείγμα είναι καυτό και ανακατεύοντας θα πάρει ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα .
  • Στο υπόλοιπο προσθέτεις το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύεις καλά.
  • Αδειάζεις το σκούρο μείγμα σε μια φόρμα 23 εκ. με τρύπα πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι γύρω-γύρω, ώστε να έχεις μια ομοιόμορφη επιφάνεια.
  • Ρίχνεις το λευκό μείγμα πάνω από το σκούρο μείγμα και πιέζεις καλά την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
  • Αφήνεις να κρυώσει καλά για 30-40 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρεις.
  • Πασπαλίζεις με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και σερβίρεις.

recipe_main_halvas-mantarini-sokolata-site

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Τρεις Συνταγές με Θράψαλα για να γλύφεις δάχτυλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤζάκι VS Μέριλιν: Η εξωπραγματική αντίδρασή της όταν η Μονρόε της αποκάλυψε τον παράνομο δεσμό της με τον Κένεντι
Επόμενο άρθροΙδέες για το παιδικό δωμάτιο Φτιάξε μαζί με το παιδί σου το «βασίλειο» του