Αρχική ΓΕΥΣΗ Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Καλή σας όρεξη!

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Καλή σας όρεξη!

Xtapodaki-kofto-makaronaki-430×575

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Σήμερα σας έχω ένα Κλασσικό κι αγαπημένο πιάτο της νηστείας και όχι μόνο που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Θα χρειαστούμε

  • 1 χταπόδι γύρω στο 1½ κιλό
  • ½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 2 νεροπότηρα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλλα τριμμένη
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα περίπου 2 λίτρα νερό. Πλένετε καλά το χταπόδι, το βάζετε μέσα και ζεσταίνετε την κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Προσθέτετε το ξίδι και βράζετε το χταπόδι μέχρι να γίνει τρυφερό, για μισή ώρα τουλάχιστον. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε κομμάτια. Αφαιρείτε και πετάτε το ράμφος του.
  • Κρατάτε λίγο από αυτό το ζωμό στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια του χταποδιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να πάρει μια καλή βράση. Βράζετε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη ντομάτα καθώς και το χυμό ντομάτας.
  • Αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε τη δάφνη, την κανέλλα, το μπαχάρι και το χοντροτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε και αλατίζετε πολύ ελαφρά, γιατί το χταπόδι είναι αλατισμένο από τη φύση του.
  • Βράζετε για 15-20 λεπτά περίπου και δοκιμάζετε πόσο τρυφερό είναι το χταπόδι. Αν έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα το κοφτό μακαρονάκι.
  • Ανακατεύετε και προσθέτετε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό (από αυτό που βράσατε το χταπόδι). Συνεχίζετε το ανακάτεμα και αν τα υλικά είναι πολύ στεγνά προσθέτετε ακόμα ½-1 νεροπότηρο ζεστό νερό.
  • Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά -προσέχοντας το φαγητό γιατί κολλάει- μέχρι το μακαρονάκι να τραβήξει τα υγρά της κατσαρόλας, αλλά όχι εντελώς (να είναι αρκετά μελωμένη η σάλτσα).
  • Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να τραβήξει τα τελευταία υγρά του. Ανακατεύετε πού και πού.
  • Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα. Τρώγεται πολύ ευχάριστα ακόμη και κρύο.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Γαριδοσαλάτα με ρόκα και ντοματίνια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗolivemagazine.gr
Προηγούμενο άρθροΠαιδιά διάσημων Ελλήνων γονιών που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό
Επόμενο άρθρο7+1 ηλίθιοι τύποι στο σινεμά που ΠΑΝΤΑ θα συναντήσεις και θέλεις να “σπάσεις” στο ξύλο!