Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Μελέτη του Χάρβαρντ αποκαλύπτει: Έτσι θα έρθει το τέλος του κόσμου

Μελέτη του Χάρβαρντ αποκαλύπτει: Έτσι θα έρθει το τέλος του κόσμου

5ac643c81dc52488488b456c

Πολλές θεωρίες έχουν μέχρι σήμερα δημιουργηθεί για το πώς και το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου. Από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, μέχρι μια καταστροφική σύγκρουση με μετεωρίτη ή τη σταδιακή απονέκρωση του πυρήνα της Γης.

Μια νέα θεωρία έρχεται όμως τώρα να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Σύμφωνα λοιπόν, με νέα έρευνα το τέλος του κόσμου θα έρθει με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε το σύμπαν, δηλαδή με μια Μεγάλη Έκρηξη.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Physical Review D υποστηρίζει ότι το τέλος του κόσμου θα επιφέρει η αποσταθεροποίηση του σωματιδίου, που εκτιμάται ότι αποτελεί τη βάση της μάζας, το μποζόνιο Higgs.

Όταν συμβεί αυτό, ο κόσμος θα εκραγεί σε μια τεράστια φούσκα ενέργειας καταστρέφοντας τα πάντα στο σύμπαν -και φυσικά και εκείνους που θα έχουν εποικίσει μέχρι τότε τις πιο απόμακρες γωνιές του.

Αυτό που προκαλεί κάποια ανησυχία, ωστόσο, είναι ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει, όπως λένε οι φυσικοί.

Επίσης, οι φυσικοί του αμερικανικού Πανεπιστημίου υπολόγισαν και πότε θα συμβεί αυτό. Όπως λένε αυτό θα συμβεί σε 10 εις την 139η χρόνια, δηλαδή σε περίπου 11 τρισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα, όταν κανείς από μας δεν θα ζει για να δει με τα μάτια του το μεγάλο φινάλε της Δημιουργίας.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Σ’ αυτήν την απομακρυσμένη πόλη απαγορεύεται δια νόμου να πεθάνεις

Γεννήθηκε χωρίς πόδια, την παράτησαν οι γονείς της και τώρα εργάζεται ως μοντέλο


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗkoutipandoras.gr
Προηγούμενο άρθροΒουτυρένια, αφράτη, μαγική: Η γαλλική ομελέτα είναι το κορυφαίο πιάτο με αυγά
Επόμενο άρθροΓιατί το ταγκό χορευόταν μόνο από άνδρες; Η παράδοξη ιστορία του ερωτικού χορού