Αρχική ΓΕΥΣΗ Μαγειρίτσα Παραδοσιακή που θα φάει μέχρι και το παίδι

Μαγειρίτσα Παραδοσιακή που θα φάει μέχρι και το παίδι

Μαγειρίτσα-με-Αυγολέμονο

Μαγειρίτσα Παραδοσιακή που θα φάει μέχρι και το παίδι. Σήμερα σας έχω μία μαγειρίτσα που είναι εύγευστη, χωρίς ίχνος δυσάρεστης οσμής και που την τρώνε μικροί και μεγάλοι και θα την λατρέψουν όλοι. Για να γίνει όμως  μια πετυχημένη μαγειρίτσα μην ξεχάσεις χρειάζεσαι τρυφερά μαρούλια, μυρωδικά χόρτα, ζουμερά λεμόνια, ολόφρεσκα αυγά και φυσικά την συκωταριά από το αρνί.

Θα χρειαστούμε

  • 1 συκωταριά
  • 2 μαρούλια τρυφερά
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Πλένουμε την συκωταριά προσεκτικά την συκωταριά και την βράζουμε  για 10 λεπτά.
  • Κατόπιν την στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα περιττά μέρη την κόβουμε σε μικρά κομμάτια αλλά δεν την ψιλοκόβουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τον άνηθο και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, όπου και τα ζεματάμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό, μεταφέρουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους.
  • Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε την συκωταριά σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τα μαρούλια.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, 2 ½ φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε την μαγειρίτσα μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρεαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
  • Μόλις η μαγειρίτσα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

  • Σε γυάλινο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό των  λεμονιών και περίπου 1 φλυτζάνι από τα υγρά του φαγητού.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την οποία την ανακινούμε καλά, δεξιά-αριστερά ώστε να ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο με την μαγειρίτσα.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Βουτυρένια, αφράτη, μαγική: Η γαλλική ομελέτα είναι το κορυφαίο πιάτο με αυγά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗfunkycook.gr
Προηγούμενο άρθροΣοφία Καρβέλα | Δες την χωρίς ίχνος μακιγιάζ!
Επόμενο άρθροΕπώνυμες Ελληνίδες που έχασαν πολλά κιλά!