Αρχική ΓΕΥΣΗ Τούρτα σε φωλιά από “Caprice”

Τούρτα σε φωλιά από “Caprice”

1-copy1

Τούρτα σε φωλιά από “Caprice”. Σήμερα  σας έχω ένα γλυκό που φτιάχνεται για μια μόνο μέρα τον χρόνο, από Μεγάλο Σάββατο μέχρι Κυριακή του Πάσχα και είναι ένα γλυκό με τριπλή δόση σοκολάτας (bitter, γάλακτος και λευκή) που θα αφήσετε του παρευρισκομένους στο γιορτινό τραπέζι άφωνους.

Θα χρειαστούμε

  • 1 κουτί “Caprice” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 400 γρ.
  • 60 – 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη  (για τη βάση)
  • Σοκολάτα κουβερτούρα ξύσμα για τη διακόσμηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή ένα τσέρκι διαμ. 20 εκ. – 22 εκ. και ύψους 7,5 εκ.
  • Κόβουμε λίγο τις άκρες από τα “Caprice” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τα τοποθετούμε γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας.
  • Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα Caprice και τα αναμειγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο της φόρμας και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση με τη σοκολάτα.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την αναμειγνύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  • Βάζουμε την κρέμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με σπάτουλα. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε αφράτη σαντιγί και την απλώνουμε στη φόρμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Διακοσμούμε με ξύσμα κουβερτούρας και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  • Αφήνουμε για λίγα λεπτά εκτός ψυγείου, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Μαγειρίτσα Παραδοσιακή που θα φάει μέχρι και το παίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗsyntages.papadopoulou.gr
Προηγούμενο άρθροΕσύ Γνωρίζεις, σε ΤΙ χρησιμεύει το μπλε κομμάτι της γομολάστιχας; Όχι για να σβήνει στυλό, πάντως!
Επόμενο άρθροΚοντοσούβλι κοτόπουλο σπιτικό για να μείνουν όλοι με το στόμα ανοιχτό