Αρχική ΓΕΥΣΗ Κρέμα σε μπισκότο φουντουκιού και φρούτα του δάσους

Κρέμα σε μπισκότο φουντουκιού και φρούτα του δάσους

DELI–07-krema-mpiskoto

Κρέμα σε μπισκότο φουντουκιού και φρούτα του δάσους. Σήμερα σας έχω ένα εκπληκτικό επιδόρπιο με εξωτικές γεύσεις που θα μαγέψουν τον ουρανίσκο σας.

Θα χρειαστούμε

  • Φρούτα του δάσους (μύρτιλα, φραμπουάζ, φράουλες)
  • Μια φουντίτσα δυόσμου

Μπισκότο φουντουκιού

  • 250 γρ. φουντούκια
  • 135 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κρόκος αβγού

Κρέμα τιραμισού

  • 450 γρ. κρέμα patisserie*
  • 300 γρ. μασκαρπόνε
  • 80 γρ. ζαμπαγιόνε
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

Κρέμα patisserie

  • 1 lt γάλα (το βράζουμε)
  • 12 κρόκους αβγών
  • 1 φακελάκι βανίλια (ή 2,5 κάψουλες)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

Μπισκότο φουντουκιού

  • Αλέθουμε τα φουντούκια στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια λεπτή σκόνη.
  • Βάζουμε το μίγμα με τα αλεσμένα φουντούκια και τη ζάχαρη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε) και το αλάτι.
  • Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο και τον κρόκο.
  • Με τα δάχτυλά μας ανακατεύουμε το βούτυρο και τον κρόκο μαζί με το μίγμα από τα φουντούκια, ώστε να αναμιχτούν όλα καλά.
  • Πιέζουμε τη ζύμη και την κάνουμε μια μπάλα.
  • Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγεία για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
  • Πλάθουμε σε δύο στρογγυλούς δίσκους, εκ των οποίων ο ένας 10 περίπου εκατοστών (ο δεύτερος πρέπει να είναι μικρότερος για να φαίνονται τα φρούτα) και ψήνουμε τις ζύμες για περίπου 1Ο λεπτά, μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Όσο είναι ζεστές, μπορούμε να κόψουμε τις άκρες με το μαχαίρι.

Κρέμα patisserie

  • Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι
  • Προσθέτουμε τη βανίλια στο γάλα, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το μίγμα αβγών -ζάχαρης και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει. Α
  • φήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα τιραμισού

  • Αναμιγνύουμε την κρέμα patisserie με τα μασκαρπόνε, το ζαμπαγιόνε (το αγοράζουμε έτοιμο) και την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε προηγουμένως κτυπήσει σε ελαφριά σαντιγί.
  • Τέλος, τοποθετούμε τον ένα δίσκο της ζύμης σε μια πιατέλα, απλώνουμε την κρέμα τιραμισού και στρώνουμε τα φρούτα του δάσους.
  • Τα καλύπτουμε με τη σειρά τους με μια κουταλιά σούπας κρέμα τιραμισού.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο δίσκο.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη και διακοσμούμε με μια φουντίτσα δυόσμου.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Σπρινγκ ρολς

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗathinorama.gr
Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο: Σε Κελί Απομόνωσης στις Φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννης Στάνκογλου!
Επόμενο άρθροΣυνεργασία του Κ.Θ.Β.Ε με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας