Αρχική RETROLOVERS Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθενείας Πάρκινσον

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθενείας Πάρκινσον

World_Parkinson_Disease_Day

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθενείας Πάρκινσον

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τον ίδιο χρόνο δόθηκε στη δημοσιότητα η «Χάρτα της EPDA», που σκοπό είχε να ενημερώσει τους πάσχοντες από την ασθένεια για τα δικαιώματά τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1775 του άγγλου γιατρού Τζέιμς Πάρκινσον. Ο Πάρκινσον το 1817 ανακάλυψε τη συμπτωματολογία της ασθένειας, που πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και σήμερα είναι γνωστή με το όνομά του.

Ένας πολύ γνωστός σταρ του Χόλιγουντ, ο Μάικλ Φοξ πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον, ο οποίος όταν έμαθε τη διάγνωση, αρνούμενος να δεχτεί την πραγματικότητα, άρχισε να πίνει. Σήμερα έχοντας κερδίσει το στοίχημα της αποτοξίνωσης από το αλκοόλ έχει αφιερωθεί στη μάχη ενάντια της νόσου, από την οποία ακόμη ταλαιπωρείται. Προσφέρει βοήθεια σε ασθενείς με Πάρκινσον, ενώ έχει συστήσει ίδρυμα που φέρει το όνομά του, με στόχο την έρευνα για τη διάγνωση και την καταπολέμηση της νόσου Πάρκινσον.

fox_0


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΧώσε…Μποτρίνι Χώσε! Επικό Βίντεο: Κάνει Κριτική στον Τζώρτζη και μας Γονατίζει…
Επόμενο άρθροΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ- Όταν έσπαγε το σπυράκι στο μέτωπό της, δεν περίμενε να ακολουθήσει αυτός ο γολγοθάς