Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Kevin Spacey: ” Έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Και τώρα...

Kevin Spacey: ” Έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Και τώρα επέλεξα να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας”

Ο ηθοποιός Anthony Rapp αποκάλυψε ότι ο πρωταγωνιστής του House of Cards τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε ηλικία 14 ετών.

Από την Χριστίνα Φαραζή

Με το σκάνδαλο Harvey Weinstein να συνεχίζει να στοιχειώνει το Hollywood με ολοένα και περισσότερες ηθοποιούς να αποκαλύπτουν κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον άλλοτε ισχυρό παραγωγό, ένα ακόμη σκάνδαλο έρχεται τώρα να σοκάρει την αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία.

Ο Anthony Rapp, εκ των ηθοποιών της σειράς Star Trek Discovery, κατηγορεί τον Kevin Spacey ότι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε ηλικία 14 ετών. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στο Buzzfeed News, λέγοντας χαρακτηριστικά  πως το 1986 είχε βρεθεί στο διαμέρισμα του 26χρονου τότε Spacey στη Νέα Υόρκη, με τον οποίο ήταν φίλοι.

Η ιστορία του, όπως την αφηγείται ο ηθοποιός, έχει ως εξής: Ο Rapp τον είχε γνωρίσει μέσω της παράστασης «Precious Sons» στην οποία έπαιζε και είχαν ξεκινήσει να κάνουν παρέα, παρά τη διαφορά ηλικίας τους. Το τραυματικό γεγονός για τον Rapp συνέβη σε ένα πάρτι στο διαμέρισμα του Spacey, όπου ο δεύτερος μπήκε στην κρεβατοκάμαρα που ήταν ο πρώτος, τον σήκωσε από το κρεβάτι και τον προσκάλεσε σε σεξουαλικό παιχνίδι.

«Η εντύπωσή μου όταν μπήκε στο δωμάτιο ήταν ότι ήταν μεθυσμένος. Με σήκωσε όπως ο γαμπρός σηκώνει τη νύφη πριν μπουν στο νέο τους σπίτι. Αναρωτιόμουν τι συμβαίνει. Μετά έπεσε από πάνω μου…».

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Rapp, ο πρωταγωνιστής του House of Cards έδωσε τη δική του απάντηση μέσω Twitter, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως είναι ο ομοφυλόφιλος.

Αφού ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του (την οποία δεν παραδέχτηκε, αλλά αναφέρει χαρακτηριστικά πως αν συνέβη δεν τη θυμάται λόγω του ποτού) και δήλωσε: «Τώρα επιλέγω να ζω σαν ένας γκέι άντρας και θέλω να ασχοληθώ με αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινάει από το να εξετάσω τη συμπεριφορά μου».

Οι φήμες περί ομοφυλοφιλίας

Το 1997 το περιοδικό Esquire έγραψε ότι ο Σπέισι ήταν ομοφυλόφιλος, επειδή δεν εμφανιζόταν ποτέ δημόσια με κάποια σύντροφο. Ο ηθοποιός το διέψευσε και το 2000, πήγε στα Όσκαρ με την σύντροφό του, Νταϊάν Ντρέιερ. Τα επόμενα χρόνια, κυκλοφορούσαν φήμες που τον ήθελαν να διασκεδάζει με νεαρούς άντρες στην Κροατία.

Το 2010, ο συγγραφέας και συντάκτης του DailyBeast.com έκανε την εξής ερώτηση στον ηθοποιό: «Εμείς οι γκέι άντρες πάντα δηλώναμε περήφανα ότι είσαι μέλος της φυλής μας, αλλά εσύ δεν μας δέχεσαι. Γιατί;» Ο Σπέισι απάντησε πως είχε δικαίωμα να κρατήσει την ιδιωτική του ζωή κρυφή. Ο δημοσιογράφος συνέχισε, μιλώντας για την πολιτική και κοινωνική σημασία που θα είχε μία ανοιχτή δήλωσε περί της σεξουαλικότητάς του. Ο Σπέισι απάντησε χωρίς να αναφερθεί στη σεξουαλικότητά του και έκλεισε και το θέμα:

«Κοίταξε, στο τέλος τέλος, οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Είμαι διαφορετικός απ’ ότι θα ήθελαν κάποιοι να είμαι. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα προσωπικά θέματα του καθενός είναι και πολιτικά. Κανενός η προσωπική ζωή δεν αφορά το δημόσιο συμφέρον. Είναι κουτσομπολιό. Τέλος».

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚαταδικάστηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος επειδή… έκλεβε ρεύμα!
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ο πιο μικρός πιλότος στον κόσμο και εντυπωσιάζει (Βίντεο)