ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ. Σήμερα σας έχω λαχταριστά μπακαλιαράκια στο φούρνο που θα γλείφεται τα δάχτυλα σας μικροί και μεγάλοι.
Θα χρειαστούμε
- 800 γραμμάρια μικρά μπακαλιαράκια (περίπου 5 ψάρια)
- 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανι
- 1 λεμόνι ζουμερό, το χυμό του
- 2 πολύ μεγάλες ή 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου
- Αλάτι
- ½ φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, το λεμόνι και το λιωμένο σκόρδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι, χτυπώντας, σαν να φτιάχνουμε ομελέτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Σε ένα λαδωμένο ταψάκι που να τα χωράει ακριβώς, τοποθετούμε τα ψάρια με τη σειρά. Τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ρίχνουμε το νερό στην άκρη του σκεύους.
- Να μην πέσει πάνω στα ψάρια και τα ξεπλύνει από το λαδολέμονό τους.
- Ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία (περίπου στους 170 βαθμούς) για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τα ψάρια ψήθηκαν αλλά δεν στέγνωσαν!!!
- Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά περιχυμένα με το ζουμάκι που έχει μείνει στο ταψί.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Διαβάστε ακόμη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !