Το κοτόπουλο της ανατολής. Σήμερα σας έχω μια συνταγή που θα μαγέψει τόσο τον ουρανίσκο σας όσο και τον παρεβρισκομένων στο κυριακάτικο τραπέζι σας.
Θα χρειαστούμε
- 2 μπούτια κοτόπουλο
- 1 ποτήρι του νερού ψιλά φασολάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 60 γραμ. φιστίκια Αιγίνης
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- λίγο πιπέρι
- λίγο κύμινο
- μισό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κλαδάκια δυόσμο
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση για το κοτόπουλο της ανατολής
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα φασολάκια για να πάρουμε το πρώτο ζουμί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε μουστάρδα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε στο μίγμα να μαριναριστεί.
- Σε μια κατσαρόλα που έχουμε ρίξει λίγο λάδι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά σε ροδέλες, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και όταν μαραθούν λίγο προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο προσθέτουμε τα φασολάκια, το αλάτι, τα φιστίκια, το πιπέρι και λίγο μπούκοβο.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασολάκια.
- Σε ενα μπωλάκι βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας κόκκινη πιπεριά και λίγο ζεστό νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθούν.
- Τέλος προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !