Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ 5 Tips για να αγοράσεις την καλύτερη τηλεόραση!

5 Tips για να αγοράσεις την καλύτερη τηλεόραση!

psifiaki-tileorasi

Υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμες τηλεοράσεις στην αγορά και μάλιστα από διάφορες εταιρείες. Κάποιοι προτιμούν τις μικρότερες για το δωμάτιο τους, ενώ κάποιοι άλλοι τις μεγαλύτερες για το σαλόνι τους. Όπως και να χει όμως, όλοι θέλουν να αγοράσουν την καλύτερη τηλεόραση για το σπίτι τους.

Πλέον, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι εταιρείες προσφέρουν μια κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για τη δική σου τηλεόραση.

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις για να αγοράσεις την καλύτερη τηλεόραση!

1. Ποιο μέγεθος τηλεόρασης είναι το καλύτερο

Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο μεγάλες γίνονται οι τηλεοράσεις που πωλούνται έξω στην αγορά. Το μέγεθος που θα πάρει όμως ο καθένας για το σπίτι του είναι καθαρά θέμα με το αν χωράει στο δωμάτιο που θέλει να τη βάλει και τι διαστάσεις έχει το συγκεκριμένο σημείο που θα την ακουμπήσει.

Το ιδανικό μέγεθος που προτείνουν οι περισσότεροι βέβαια είναι οι 40 ίντσες. Αλλά να θυμάσαι ότι όσο μεγαλύτερη είναι τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα που θα βλέπεις.

2. Πώς να διαλέξεις την καλύτερη μάρκα

Όπως προείπα, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες οι οποίες κατασκευάζουν τηλεοράσεις και συναγωνίζονται η μία την άλλη, παράγοντας προϊόντα με νέα χαρακτηριστικά και χτυπώντας τις τιμές.

Ωστόσο, οι πιο γνωστές μάρκες στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι η Samsung, η LG, η Sony και η Panasonic. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Sony και η Panasonic έχουν προϊόντα σε συγκριτικά μικρότερο εύρος τιμών και προσφέρουν ελαφρώς χαμηλότερη ποιότητα από την πρωτοπόρο Samsung αλλά και την LG.

3. Τι να διαλέξεις, HD η 4K;

Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τις full HD ή HDR 1080p αλλά και στις 4K ή Ultra HD. Η διαφορά που έχουν οι Full HD με τις Ultra HD είναι ότι οι δεύτερες έχουν τέσσερις φορές περισσότερα megapixels, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες και οι εικόνες γίνονται πιο ζωντανές.

Προφανώς, οι 4K είναι πολύ καλύτερες αλλά οι full HD είναι πολύ πιο οικονομικές.

4. Αξίζουν οι κυρτές τηλεοράσεις τα λεφτά τους;

Αρκετές είναι οι κατασκευάστριες εταιρείες που ξεκίνησαν να παράγουν κυρτές τηλεοράσεις και μάλιστα σε διάφορα μεγέθη. Στην ουσία δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σινεμά, καθώς μπορείς να βλέπεις πολύ καλύτερα στην οθόνη από όλες τις πλευρές, σε όποια πλευρά του καναπέ κι αν κάθεσαι. Ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν.

Οι εμπειρογνώμονες όμως δεν θεωρούν ότι είναι και τόσο αποτελεσματικές, μιας και πιστεύουν ότι ο θεατής θα πρέπει να κάθεται στην ευθεία και ακίνητος για να μπορέσει να δει καθαρά στην οθόνη.

Επιπλέον, όπως μπορείς να καταλάβεις, δεν μπορείς για κανένα λόγο να τις κρεμάσεις στον τοίχο, μιας και δεν θα εφάπτονται για να στηριχτούν. Οπότε, είναι μάλλον καλύτερες οι κλασσικές τηλεοράσεις.

5. Αγνόησε τις προδιαγραφές που αναφέρονται στα φυλλάδια

Ο κύριος σκοπός των φυλλαδίων και των διαφημίσεων που προβάλλονται στην τηλεόραση, είναι να μας βομβαρδίσουν με διάφορες πληροφορίες, ούτως ώστε να προκαλέσουν σύγχυση σε μία προσπάθεια τους να επιτύχουν το να αγοράσουμε τις πιο ακριβές τηλεοράσεις.

Στο μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει το φυλλάδιο είναι στο να δεις κάποια χαρακτηριστικά και να διακρίνεις αν η τηλεόραση που θέλεις να πάρεις έχει HDR ή αν είναι smart TV. Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι η ανάλυση της, το βάρος, η διάσταση, καθώς και οι είσοδοι – έξοδοι που έχει η τηλεόραση.

http://www.aggouria.net


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠως να σπάσεις τον κωδικό του Wi-fi του γείτονα;
Επόμενο άρθροΔιεθνής Ημέρα Ορθοπεδικών Νοσοκόμων