Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ «Mary Shelley»: μια ταινία για τη γυναίκα πίσω από τον «Φράνκενσταϊν» (vid)

«Mary Shelley»: μια ταινία για τη γυναίκα πίσω από τον «Φράνκενσταϊν» (vid)

mary_shelley_01.0

Φέτος που συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την κυκλοφορία του «Φράνκενσταϊν» είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τη γυναίκα πίσω από το εμβληματικό τέρας της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου.

Η Μαίρη Γούλστον Κραφτ Σέλεϊ ήταν μόλις 18 ετών όταν ονειρεύτηκε την ιστορία του νεαρού φοιτητή ιατρικής, ο οποίος έδωσε ζωή σε ένα άψυχο σώμα που συνέθεσε από μέλη πτωμάτων. Το βιβλίο «Φρανκενστάιν ή ο Σύγχρονος Προμηθέας» κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα, την Πρωτοχρονιά του 1818 σε μόλις 500 αντίτυπα.

Το βιβλίο δεν έφερε καν το όνομα της Σέλεϊ, καθως οι γυναίκες συγγραφείς της εποχής δεν απολάμβαναν ιδιαίτερου κύρους και πολλές δεν υπέγραφαν τα βιβλία ή κρύβονταν πίσω από ανδρικά ψευδώνυμα. Το όνομά της εμφανίστηκε στις επανεκδόσεις, αλλά και πάλι πολλοί κριτικοί λογοτεχνίας το απέδωσαν στον σύζυγό της, τον ποιητή Πέρσι Σέλεϊ.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην ταινία «Mary Shelley» με την Ελ Φάνινγκ, το τρέιλερ της οποίας μόλις κυκλοφόρησε:

Εκτός από την Φάνινγκ θα αναγνωρίσετε σίγουρα τη Μέισι Γουίλιαμς του «Game of Thrones» (η οποία, ως φυσιογνωμία είναι πολύ πιο κοντά στην αληθινή Μαίρη Σέλεϊ από την πρωταγωνίστρια, που είναι πολύ όμορφη για το ρόλο). Στο ρόλο του πατέρα της Σέλεϊ εμφανίζεται ένας ακόμη ηθοποιός του «Game of Thrones», ο Στίβεν Ντιλέιν που στη σειρά υποδύθηκε τον Στάνις Μπαράθεον. Το καστ συμπληρώνουν οι Ντάγκλας Μπουθ ως Πέρσι Σέλεϊ και ο Τομ Στάριτζ ως Λόρδος Βύρων. Η σκηνοθεσία ανήκει στη Χάιφα Αλ-Μανσούρ από τη Σαουδική Αραβία, που εδώ πραγματοποιεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο της.

Η πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 25 Μαΐου.

maryshelleyposter


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗreader.gr
Προηγούμενο άρθρο4 θεραπείες με μαγειρική σόδα και λεμόνι
Επόμενο άρθροΚαταπολέμηση της αϋπνίας με μια εκπληκτική συνταγή