Αρχική ΓΕΥΣΗ Κρεατόπιτα με μοσχαρίσιο λουκάνικο

Κρεατόπιτα με μοσχαρίσιο λουκάνικο

2
Κρεατόπιτα με μοσχαρίσιο λουκάνικο. Σήμερα σας έχω μια κρεατόπιτα με λουκάνικο! Μια υπερπαραγωγή γεύσης.

Θα χρειαστούμε 

Για το ζυμάρι

  • 400γρ. λευκό σκληρό αλεύρι
  • 200γρ. κίτρινο αλεύρι
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1,5 κουταλάκι αλάτι
  • 300ml περίπου νερό

Για τη γέμιση

  • 600γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 3 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 5-6 ντοματίνια
  • 300γρ. γραβιέρα
  • 300γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • θυμάρι
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δυο αλεύρια αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε. Θα πρέπει να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που να μπορούμε να ανοίξουμε φύλλο.
  • Σκεπάζουμε με ζελατίνα το μπολ και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια, ρίχνουμε τη θυμάρι, αλάτι, πιπέρι (προσοχή στο αλάτι διότι τα τυριά και το λουκάνικο περιέχουν) αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για δέκα λεπτά, τέλος βάζουμε τα ντοματίνια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το μαϊντανό, τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε μπαλάκια και με ένα λεπτό πλάστη ανοίγουμε φύλλο.
  • Πιάνουμε το φύλλο κάθε φορά και από άλλο σημείο ώστε να γίνει στρογγυλό και καθώς το τυλίγουμε πάνω στο πλάστη πιέζουμε με τα δυο χεριά με περισσότερη πίεση από εσωτερικά προς εξωτερικά.
  • Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε πάνω το φύλλο το οποίο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ταψί μας. Θα πρέπει να βάλουμε τέσσερα φύλλα κάτω και έχουμε λαδώσει ελαφριά ενδιάμεσα.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα φύλλα που έχουμε αφήσει μεγαλύτερα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε αεράτα το τελευταίο φύλλο.
  • Ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο. Κόβουμε τη πίτα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα περίπου.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Σουηδικά τσουρέκια Κανέλλας Μπουλάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗkritikes-geuseis.gr
Προηγούμενο άρθροΑπίστευτη: Η Κατερίνα Ζαρίφη έχασε 20 κιλά σε 8 μήνες και είναι πλέον Κουκλάρα. Τα Κατάφερε κάνοντας αυτή τη Δίαιτα
Επόμενο άρθροΒίκυ Σταυροπούλου: «Η κόρη μου είναι ανόητη! Με κάνει ρεζίλι και ξεφτιλίζομαι…»