Αρχική ΘΕΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2 Guns: Κριτική ταινίας

2 Guns: Κριτική ταινίας

2guns

Ο Robert Trench (Denzel Washington) και ο Michael Stigman (Mark Wahlberg) είναι μέλη ενός σκληρού καρτέλ ναρκωτικών με έδρα το Μεξικό. Στην πραγματικότητα όμως είναι πράκτορες διαφορετικών υπηρεσιών σε μυστική αποστολή. Μόνο που ο ένας δεν γνωρίζει τη μυστική ιδιότητα του άλλου. Ο Trench είναι αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών και ο Stigman των μυστικών υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού. Όταν όλα αποκαλύπτονται, οι δυο άντρες θα βρεθούν στο στόχαστρο τόσο των κρατικών υπηρεσιών όσο και των Μεξικανών νονών. Τώρα που όλοι τούς θέλουν στη φυλακή ή νεκρούς, πρέπει να βασιστούν ο ένας στον άλλο…

Το 2Guns είναι μια ταινία που συνδυάζει την δράση και την περιπέτεια με κωμικό τρόπο. Οι action σκηνές είναι άψογα γυρισμένες και το πρωταγωνιστικό δίδυμο ενσαρκώνει μαεστρικά το σενάριο του Μπαλτάσαρ Κορμακούρ, που σε ορισμένες στιγμές μοιάζει να απουσιάζει παντελώς και την θέση του να παίρνει ο ταλαντούχος αυτοσχεδιασμός. Αδιαμφισβήτητα, στο σύνολό της, η ταινία κρατά τον θεατή. Συνεχείς ανατροπές, πυροβολισμοί, γρήγορη εναλλαγή σκηνών, είναι μερικά από τα γνωρίσματα που κερδίζουν το… μάτι του λάτρη των ταινιών περιπέτειας.

Από την άλλη, η αλήθεια είναι πως μπορεί κανείς να εντοπίσει πολλά πράγματα  για να σχολιάσει αρνητικά το φιλμ του Μπαλτάσαρ Κορμακούρ, αρχής γενομένης από την κενή σκηνοθετικά του σκέψη και το κλισέ τέλος που ξεπερνά τα όρια της αληθοφάνειας. Ας μην σταθούμε όμως εκεί. Στο σύνολό της η ταινία δεν αφήνει και τόσο αρνητική εντύπωση, δεδομένου πως από την στιγμή που έχει επιλεχθεί από τον θεατή πάει να πει πως του αρέσει και η δράση. To «2 Guns» λοιπόν είναι 109 λεπτά συνεχούς δράσης.

Η ταινία προφανώς και έχει ως σκοπό την διασκέδαση και όχι την περισυλλογή. Καταληκτικά να σημειωθεί, ότι η ιστορία του «2 Guns» ξεκινά από ένα graphic novel του σχεδιαστή Ματέους Σαντολούκο και του Στίβεν Γκραντ, βετεράνου συγγραφέα κόμικς για τη Marvel, την DC και την Dark Horse.

Περιπέτεια | Διάρκεια: 109′

Αμερικανική ταινία

Σκηνοθεσία: Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Με τους: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μαρκ Γουάλμπεργκ, Πόλα Πάτον, Μπιλ Πάξτον

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑπ’τις 23 Απρίλη η Αθήνα γεμίζει με γωνιές ανάγνωσης ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018
Επόμενο άρθροΗ σκηνοθέτης Βαρβάρα Δούκα στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας