Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ελένη Σαρακίνη – Η Πατρινή ηθοποιός με το πλούσιο ταλέντο και τον...

Ελένη Σαρακίνη – Η Πατρινή ηθοποιός με το πλούσιο ταλέντο και τον έρωτα για το σανίδι!

2805541

Είναι μια ερασιτέχνης ηθοποιός, όμως το ταλέντο της είναι διάχυτο και έχει αναγνωριστεί από όλους, είτε από αυτούς που ασχολούνται με την θεατρική σκηνή για λόγους ψυχαγωγίας, είτε για λόγους βιοποριστικούς.

Αρκεί να την δει κάποιος να παίζει στο θεατρικό σανίδι. Θα μπορούσε, σύμφωνα με τους ειδήμονες, να είχε κάνει επαγγελματική καριέρα. Η ίδια όμως προτιμά την οικογένεια της. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ακόμα και όταν της έγινε πρόταση για Αυστραλία για να πάει να παίξει θέατρο εκεί στην μακρινή ήπειρο για την ελληνική ομογένεια, την αρνήθηκε.

“Με κρατάει η εγγονή μου” μας λέει. Η Ελένη Σαρακίνη ξεκίνησε το θέατρο το 1987 μέσα από το θεατρικό σχήμα Ρεφενέ, δίπλα στον Γιάννη Γεωργακάκη και μέσω αυτού του ανθρώπου αγάπησε το θεατρικό σανίδι.

Η πρώτη της παράσταση ήταν οι Τζίτζικες στο Αρχαίο Ωδείο και από τότε ακολούθησαν αρκετές ακόμα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την Μέλπω Ζαρόκωστα και με τον Σωτήρη Δούβρη, ενώ γνωρίστηκε με τον Χάρη Ρώμα μέσω ενός καλού της φίλου, του σκηνοθέτη Βασίλη Μυριανθόπουλου.

Έχει αρκετές φιλίες από τον χώρο του θεάτρου. Για παράδειγμα με την Μέλπω Κωστή την συνδέει μια μεγάλη φιλία από την οποία έχει πάρει αρκετές συμβουλές, ενώ είναι “αδελφή” (έτσι την αποκαλεί) με τον Λάμπη Ζουρουτιάδη.

Είναι παντρεμένη με τον Άλκη Σαρακίνη, έχει τρία παιδιά και μια εγγονή 4 ετών. Την πετύχαμε στα διαλείμματα των προβών της παράστασης “Πρότυπος Οίκος Ανοχής” (ένα έργο του Χάρη Ρώμα) που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στις 19 Απριλίου, στο θέατρο “Γραμμές τέχνης”.

Μας μίλησε τόσο για το θέατρο, όσο και για την παράσταση που ετοιμάζεται.

2805526

2805626

Τι το καινούργιο έρχεται για να μας προσφέρει η νέα παράσταση που ετοιμάζεται, ο Οίκος Ανοχής;

Ε.Σ.: Θα σας θέσω και εγώ ένα ερώτημα με αφορμή το δικό σας. Τι καινούργιο έχει να μας προσφέρει ένα αρχαίο κείμενο που έχουμε παρακολουθήσει τουλάχιστον μια φορά όλοι μας στο θέατρο… για ποιο λόγο να το ξαναδούμε:

Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάθε παράσταση… κάθε φορά που παίζεται απευθύνεται με τελείως διαφορετικό τρόπο σε κάθε έναν από τους θεατές και αν ακόμα αυτοί οι ίδιοι θεατές δουν την ίδια παράσταση σε κάποια άλλη χρονική στιγμή της ζωής τους θα έχει κάτι διαφορετικό να τους διδάξει ή να τους αφυπνίσει.

Η αντοχή έχει φτάσει στα όρια της για την κοινωνία. Όμως από την άλλη υπάρχει μία ακόμα ανοχή προς τις καταστάσεις αυτές. Το θέατρο τι ρόλο μπορεί να έχει σε αυτό;

Ε.Σ.: Ο πολιτισμός είναι σπουδαίο πράγμα… Λειαίνει και γλυκαίνει και άλλοτε αφυπνίζει και ξεσηκώνει.

Το έργο θίγει μεταξύ άλλων το πόσο εξαρτημένοι είμαστε από τους άλλους. Πόσο εξαρτημένη είστε από τους άλλους ως άτομο και αν έχετε προσαρμοστεί σε αυτό;

Ε.Σ.: Βρίσκομαι πάντα σε μια διαρκή πάλη, με μεγάλα διαστήματα εξάρτησης και μάχες για την ελευθερία. Άλλες φορές τα καταφέρνω και άλλες όχι… Ένα είναι σίγουρο σε όποια “κατοχή” και αν βρίσκομαι, του εαυτού μου ή άλλων, προσπαθώ να μου είναι ευχάριστη. Όταν αυτό δεν ισχύει πια βάζω τα δυνατά μου και μου βγαίνει πάντα σε καλό!

Εσείς έχετε συνειδητοποιήσει ποτέ ότι μπορεί να προβάλλεται τις δικές επιθυμίες πάνω στους άλλους και πώς έχετε αντιδράσει;

Ε.Σ.: Νομίζω όπως όλοι το κάνω και έτσι και εγώ… Όσο για το πώς αισθάνομαι όταν το κάνω… κάποιες φορές άσχημα και κάποιες άλλες καλά… Μάλλον πρέπει να το κοιτάξω αυτό.

2805528

2805529

Λέγεται ότι το θέατρο στην Πάτρα διανύει μια περίοδο άνθησης τα τελευταία χρόνια. Συμφωνείτε με την άποψη αυτή και που νομίζετε ότι οφείλεται;

Ε.Σ.: Η Πάτρα ανέκαθεν αποτελούσε πολιτιστικό πυλώνα και αυτό συνεχίζεται τόσο από νέους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέατρο όσο και από τα θέατρα της πόλης μας που αντέχουν να υπάρχουν.

Υπάρχουν πλέον στην Πάτρα αρκετές θεατρικές ομάδες που ανεβάζουν τις δικές τους παραστάσεις. Είναι όμως σε θέση αυτές οι ομάδες να βγάζουν νέα ταλέντα και νέους ηθοποιούς;

Ε.Σ.: Μα οι θεατρικές ομάδες δεν έχουν στόχο να βγάζουν ταλέντα… δεν είναι talent show είναι για ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να ασχοληθούν με αυτό στον ελεύθερο χρόνο τους.

Ασχολείστε χρόνια με το θέατρο και έχετε βραβευτεί και διακριθεί στις παραστάσεις σας, καθώς θεωρείστε μια από τις πιο έμπειρες και ταλαντούχους ηθοποιούς. Πώς και δεν αποφασίσατε ποτέ να κάνετε ένα μεγαλύτερο βήμα και να πάτε σε κάποια θεατρική σκηνή της Αθήνας;

Ε.Σ.: Στη ζωή κάνουμε επιλογές και εγώ επέλεξα να μείνω εδώ κοντά στην οικογένεια μου. Άλλωστε όταν αγαπάς το θέατρο μπορείς να το κάνεις παντού.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας ηθοποιός που ζει στην Πάτρα και ασχολείται ερασιτεχνικά (με την έννοια του εραστή και του ρομαντισμού) με το θέατρο;

Ε.Σ.: Καμία δυσκολία όταν ασχολείσαι ερασιτεχνικά δηλαδή όταν δεν έχεις απαιτήσεις βιοπορισμού από το θέατρο, μόνο εκτόνωση προσφέρει και χαρά.

Τι είναι αυτό που έχετε αγαπήσει στο θέατρο και πώς αισθάνεστε όταν είστε πάνω στην θεατρική σκηνή, ενώ πείτε μου αν υπάρχει κάτι που σας έχει απογοητεύσει;

Ε.Σ.: Η ευκαιρία να δουλεύεις σε διαφορετικούς ρόλους – χαρακτήρες είναι πάντα ελκυστικό, είναι πολύ όμορφο να νιώθεις ότι κάτι προσφέρεις στον κάθε άνθρωπο που έρχεται να σε τιμήσει σε κάθε παράσταση.

2805532

2805540

Τι είναι αυτό που έκανε την ομάδα σας να το επιλέξει, με δεδομένο ότι είναι ένας από τους σύγχρονους κωμικούς θεατρικούς συγγραφείς, ενώ υπάρχουν άλλοι πιο κλασικοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με πιο δοκιμασμένες συνταγές;

Ε.Σ.: Ο Χάρης Ρώμας έχει σπουδαία γραφή και θίγει με πολύ όμορφο και έξυπνο τρόπο καταστάσεις και συμπεριφορές της καθημερινότητας μας, θα καταλάβετε όταν έρθετε να δείτε την παράσταση ότι πρόκειται για ένα πολύ ωραίο θεατρικό έργο.

Πείτε μου δύο λόγια για την συνεργασία σας με τους συντελεστές της παράστασης και γιατί να έρθει ο κόσμος για να την δει;

Ε.Σ.: Με κάποιους από τους συντελεστές γνωριζόμαστε χρόνια και έχουμε συνεργαστεί ξανά γεγονός που έκανε το κλίμα άμεσα φιλικό και συνεργάσιμο, σε αυτό προστέθηκαν καινούργια άτομα που πολύ σύντομα φάνηκε ότι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί και να ευχαριστηθούμε την όλη διαδικασία.

Το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, ο κάθε θεατής θα βρει μέσα στους χαρακτήρες κάτι από τη ζωή του και αυτό θα τον κάνει να φύγει από την παράσταση γεμάτος συναισθήματα. Είναι μια παράσταση που σε κάνει να γελάς μέχρι δακρύων μέσα από τις καταστάσεις που θίγει και στο αμέσως επόμενο λεπτό σε συγκινεί.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

H Ιωάννα Κολλιοπούλου η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗpatrasevents.gr
Προηγούμενο άρθροΜίνα Ορφανού: «Δεν μπορεί ο Ντάνος που γέμιζε ντεπόζιτα με βενζίνη να γίνεται σταρ»
Επόμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Μη με ξεχάσεις σ’ αγαπώ” της Σόνιας Αλεξίου