Πατάτες πενταράτες από την Νάξο με αγάπη. Σήμερα θα πάμε μια βόλτα μέχρι το νησί της Αριάδνης, την πανέμορφη Νάξο.
Εκτός από τα γαλακτοκομικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της η Νάξος φημίζεται για την μεγάλη και ποιοτική παραγωγή πατάτας.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι Μια παραδοσιακή Ναξιώτικη συνταγή που παντρεύει τέλεια τις πατάτες με τη γραβιέρα και τα κρεμμύδια.
Θα χρειαστούμε
- 1 ½ κιλό πατάτες Νάξου
- ½ κιλό κρεμμύδια ξερά
- μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνι
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες (αν θέλετε μαζί με τη φλούδα τους).
- Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Αλευρώστε τις αν θέλετε.
- Ρίξτε το 1 με 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αλλά βαθύ τηγάνι, αφήστε το να θερμανθεί καλά και τηγανίστε τις πατάτες.
- Μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα προσθέστε και τις αλευρωμένες φέτες των κρεμμυδιών και συνεχίστε το τηγάνισμά τους.
- Όταν τα κρεμμύδια χρυσίσουν και γίνουν τραγανά. με προσοχή τα βγάζετε όλα (πατάτες και κρεμμύδια) και τα ρίχνετε σε μία πιατέλα.
- Προσθέτετε αλάτι και την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
Διαβάστε ακόμη
Ελιόπιτες με πιπεριές Φλωρίνης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !