Αρχική ΤΕΧΝΕΣ «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας»: Το περίγραμμα της Κρήτης στην Ιστορική Χαρτογραφία

«Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας»: Το περίγραμμα της Κρήτης στην Ιστορική Χαρτογραφία

2c7d5-5

Ο κύκλος ιστορικών ομιλιών “Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας”, που διοργανώνεται από την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου,

υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ξεκινάει μια νέα σειρά διαλέξεων για την περίοδο 2017-2018.

Το νέο κύκλο θα εγκαινιάσει ο Πρέσβυς, τ. Ευρωβουλευτής Χρήστος Ζαχαράκις με την ομιλία του: Το περίγραμμα της Κρήτης στην Ιστορική Χαρτογραφία, στο χώρο του Πολυκέντρου Νεολαίας, Ανδρόγεω 2, Πέμπτη 02.11.2017, 8.00 μμ.

Ο Πρέσβυς Χρήστος Ζαχαράκις γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939, έλκει δε την καταγωγή του από την Αρχαία Ελεύθερνα Μυλοποτάμου. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.Εισήχθη στον Διπλωματικό Κλάδο του Υπουργείου Εξωτερικών και κατά την διάρκεια της 35ετούς σταδιοδρομίας του διετέλεσε Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο, στο ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον, στον ΟΗΕ, καθώς και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών. Μετά την αποχώρησή του από την Διπλωματική Υπηρεσία το 1999 εξελέγη και διετέλεσε Ευρωβουλευτής μέχρι το 2005.

Έχει συγγράψει βιβλία διπλωματικού, ιστορικού και χαρτογραφικού περιεχομένου, μεταξύ των οποίων ο «Κατάλογος εντύπων χαρτών του ελληνικού χώρου κατά τον 15ο-18ο αιώνα», που βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, καθώς και ένα έργο για την έντυπη ιστορική χαρτογραφία της Κρήτης, με τίτλο «Κρήτης νήσου θέσις».

Ο Χ. Ζαχαράκις έχει παρασημοφορηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος και τον Μεγαλόσταυρο της Κυπριακής Δημοκρατίας


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠώς να γίνετε καλύτεροι φωτογράφοι!
Επόμενο άρθροΎαινα του Άουσβιτς: H νυμφομανής φρουρός που ξεχώριζε για τον σαδισμό της .