Αρχική ΓΕΥΣΗ Φοιτητικό Σουφλέ

Φοιτητικό Σουφλέ

_mg_0109_zahari–alevri_panefkolo-soufle-me-psomi-tou-toast-thumb-large

Φοιτητικό Σουφλέ. Σήμερα σας έχω ένα σουφλέ ξεχωριστό όχι τόσο από πλευράς γεύσης αλλά κυρίως από πλευράς ευκολίας και ταχύτητας εκτέλεσης της συνταγής.

Θα χρειαστούμε

  • 12 – 13 φέτες ψωμί του τόστ
  • 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 130 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 12 φέτες γκούντα
  • 12 φέτες ένταμ
  • 12 φέτες πάριζα, ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 800 γραμ. γάλα φρέσκο
  • 2 – 3 φρυγανιές τριμμένες στο μούλτι
  • μαργαρίνη για επάλειψη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι – φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την μίση φρυγανιά.
  • Αλοίφουμε τις φέτες του ψωμιού, από τη μια πλευρά, με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε τις μισές στο πυρέξ, με την αβουτύρωτη πλευρά προς τα κάτω. (Αν υπάρχουν κενά ανάμεσα στις φέτες, τις κλείνουμε με κομμάτια ψωμιού).
  • Έπειτα τοποθετούμε τις μισές φέτες ένταμ και τις καλύπτουμε με τις μισές φέτες πάριζα.
  • Απλώνουμε το μισό ρεγκάτο και έπειτα, βάζουμε το μισό μπέικον.
  • Στρώνουμε τις μισές φέτες γκούντα και συνεχίζουμε στρώνοντας το υπόλοιπο ψωμί.
  • Βάζουμε πάλι ένταμ και το σκεπάζουμε με την πάριζα.
  • Συνεχίζουμε απλώνοντας το ρεγκάτο και το μπέικον. Και τελειώνουμε με τις φέτες γκούντα.
  • Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά με το γάλα, ρίχουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το σουφλέ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βγάζουμε το πυρέξ απ᾿ το ψυγείο, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και το απλώνουμε πάνω στα τυριά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Καλό είναι, αν κρατιώμαστε, να το αφήσουμε να σταθεί, τουλάχιστον 20′- 30′, κι έπειτα να το κόψουμε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

3 πανεύκολα γλυκά που γίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων για τις βραδινές και όχι μόνον υπογλυκαιμίες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗfaghta-giagias.blogspot.com
Προηγούμενο άρθρο4χρονη φόραγε λαστιχάκι για πολύ καιρό και αυτό ενσωματώθηκε στο δέρμα της
Επόμενο άρθροΕυτυχισμένο και συγκινητικό στιγμιότυπο της Ζωής Τηγανούρια στον κατάμεστο Ιανό – Δέκα χρόνια συνθετικής καλλιτεχνικής πορείας (Video)