Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Αμμόλοφοι Αγίου Παύλου: Μια όαση στο Ρέθυμνο (Photos)

Αμμόλοφοι Αγίου Παύλου: Μια όαση στο Ρέθυμνο (Photos)

06-5

Η Ακουμιανή Γυαλιά βρίσκεται περίπου 55 χλμ νότια του Ρεθύμνου, ξεκινάει δίπλα στον τουριστικό οικισμό του Αγίου Παύλου και εκτείνεται βορειοδυτικά για πολλά χιλιόμετρα, ως την Κεραμιανή Γιαλιά.

Το όνομα της προέρχεται από το χωριό Ακούμια, που βρίσκεται 11 χλμ βορειοανατολικά.

Στο νοτιότερο τμήμα της τεράστιας αυτής παραλίας, στο δυτικό τμήμα του ακρωτηρίου της Μέλισσας και νότια της Τριόπετρας βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίας της Κρήτης, οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου ή, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, Αλατσόγκρεμνος. Η παραλία αυτή σχηματίζεται ανάμεσα στο άκρο της Μέλισσας και στον Ακουμιανό Ποταμό, νοτιοδυτικά της περιοχής Στόμιο.

Η νοτιότερη παραλία της Ακουμιανής Γυαλιάς, ίσως η ομορφότερη παραλία στο Ρέθυμνο, είναι μια φανταστική αμμουδιά, μέσα σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο με τεράστιους αμμόλοφους. Στη παραλία υπάρχουν λίγες ομπρέλες, αλλά μπορείτε να βρείτε σκιά και ανάμεσα στις σπηλιές που σχηματίζονται περίπου στην μέση της. Επίσης, λόγω της μεγάλης της έκτασης, η παραλία δεν φαίνεται ποτέ γεμάτη και μπορείτε να κάνετε άνετα γυμνισμό. Είναι ιδανική για μάσκα, καθώς διαθέτει πλούσιο βυθό. Μάλιστα, η θερμοκρασία του νερού δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας την ιδανική για κολύμβηση όλο το χρόνο. Το ηλιοβασίλεμα της περιοχής είναι πανέμορφο ενώ η ήρεμη ατμόσφαιρα έχει προσελκύσει στην περιοχή μια πολύ αξιόλογη σχολή γιόγκα και Tai Chi, με δύο από τους καλύτερους εκπαιδευτές στο κόσμο.

Η μόνη προβληματική κατάσταση που μπορείτε να συναντήσετε εδώ είναι οι Δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι δημιουργούν κύματα αρκετά συχνά.

Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στο κόσμο, προσφέροντας φανταστικά ηλιοβασιλέματα, ιδανικά για πρόταση γάμου! Το πιο συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα μπορείτε να το δείτε από το βουνό Θρόνος (ύψος 300μ., κάθετοι βράχοι). Για να καταφέρετε να φτάσετε στην άκρη του Θρόνου,καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ντόπιο. Σε αντίθετη περίπτωση για να έρθετε ακολουθήστε τον χωματόδρομο που οδηγεί δυτικά από το σημείο που διασταυρώνονται οι δρόμοι Άγιος Παύλος – Τριόπετρα και Άγιος Παύλος – Σαχτούρια. Στο τέλος του χωματόδρομου, περπατήστε περίπου 50μ., ως την άκρη του βουνού, όπου η θέα είναι συγκλονιστική (και προκαλεί και ίλιγγο). Από εδώ βλέπετε τα νησιά Παξιμάδια, τη Γαύδο και τα Λευκά Όρη!

Ο ευκολότερος τρόπος για να έρθετε στους Αμμόλοφους είναι να ακολουθήσετε για 500μ. τον δρόμο που οδηγεί νοτιοανατολικά του λιμανιού της Τριόπετρας (στο Στόμιο), έως ότου δείτε την τεράστια παραλία στο δεξί σας χέρι και τον Ακουμιανό Ποταμό στο γκρεμό, ακριβώς κάτω από το σημείο που βρίσκεστε. Αν αφήσετε κάπου κοντά το αυτοκίνητο, μπορείτε να κατεβείτε στη μικρή κοιλάδα που σχηματίζεται και οδηγεί στην παραλία. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στον Άγιο Παύλο και στη συνέχεια να περπατήσετε 5’-10′ το μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το δυτικό άκρο της παραλίας. Αντίστοιχα, μπορείτε πριν μπείτε στον οικισμό, να πάρετε το δρόμο που οδηγεί δυτικά και φτάνει σε ένα μεγάλο πλάτωμα, που μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο και να κατεβείτε μια απότομη πλαγιά με άμμο.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜαύρη άμμος, σπηλιές και χρωματιστά νερά στην πιο ψαγμένη παραλία της Κρήτης! (Photos)
Επόμενο άρθροΜε εκατοντάδες φίλους του παλαιού αυτοκινήτου γέμισε την Πρωτομαγιά, η Κηφισιά. Φωτορεπορτάζ