Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ «Χτυποκάρδια στο θρανίο»: Επιστρέφει 56 χρόνια μετά – Αυτή είναι η νέα...

«Χτυποκάρδια στο θρανίο»: Επιστρέφει 56 χρόνια μετά – Αυτή είναι η νέα «Λίζα Πετροβασίλη»

dailymedia_2018121_090733_829031

Στις θεατρικές αίθουσες επιστρέφει η ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο».

Η θρυλική ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έρχεται στο θέατρο σε διασκευή, σκηνοθεσία και επιμέλεια του Λάκη Λαζόπουλου.

Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη θα είναι η Κατερίνα Γερονικολού και στον ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο Ορέστης Τζιόβας.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, η Λίζα είναι μια μαθήτρια, που προσποιείται την άρρωστη για να μην πάει στο σχολείο, επειδή είναι αδιάβαστη. Οι γονείς της ανησυχούν για την υγεία της και καλούν το γιατρό να την εξετάσει.

dailymedia_2018121_090631_071107

Αυτός καταλαβαίνει το ψέμα της, την μαλώνει, αλλά την καλύπτει στους γονείς της και έτσι η Λίζα δεν αργεί να τον ερωτευτεί και τελικά να τον παντρευτεί.

Μετά το γαμήλιο ταξίδι, όμως, αρχίζει να νοσταλγεί το σχολείο και τις παλιές της συμμαθήτριες και ξαναγυρίζει στο Γυμνάσιο με τη βοήθεια μιας φίλης της, χωρίς να πει τίποτα στον άνδρα της.

dailymedia_2018121_090648_215926-e1525257060461 (1)

Όταν δεν τα πάει και πολύ καλά στις σπουδές της, δέχεται τη βοήθεια ενός προγυμναστή, που τις σύστησε ο φιλόλογος της, αλλά σύντομα οι συχνές απουσίες της από το σπίτι κινούν τις υποψίες του άνδρα της, που νομίζει ότι τον απατάει.

Οι κρυφές συναντήσεις της με τον καθηγητή, που την προγυμνάζει για το σχολείο, φαίνονται να επιβεβαιώνουν τις υποψίες του.

Η ταινία βρήκε στους κινηματογράφους το 1963. Μάλιστα, είχε γυριστεί ταυτόχρονα και σε τουρκική εκδοχή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να είναι η μοναδική ηθοποιός που είχε συμμετοχή και στις δύο παραγωγές.

Η ταινία όμως δεν προβλήθηκε ποτέ στην Τουρκία λόγω των προβλημάτων που είχαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εκείνη την εποχή.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

24 άνθρωποι που έχασαν βάρος και μεταμορφώθηκαν εκπληκτικά

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗtrue
Προηγούμενο άρθροEντυπωσιακό σπίτι-σπηλιά στα Χανιά ενοικιάζεται για 55 ευρώ την βραδιά
Επόμενο άρθροΜακαρόνια gourmeδιάρικα με σάλτσα τυριού