Αρχική ΓΕΥΣΗ Σπιτικό Τυρί Κρέμα Ricotta (Ανθότυρο) με 4 ευρώ

Σπιτικό Τυρί Κρέμα Ricotta (Ανθότυρο) με 4 ευρώ

ricotta

Σπιτικό Τυρί Κρέμα Ricotta (Ανθότυρο) με 4 ευρώ. Σήμερα θα σας παρουσιάσω το παραδοσιακό Ιταλικό τυρί Ρικότα.
Πάντα πίστευα ότι το να φτιάξεις τυρί είναι δύσκολο αλλά είναι παιχνιδάκι ακόμα και για κάποιον που δεν το έχει με την μαγειρική. Το Ricota φτιάχνεται από τα υγρά που στραγγίζουν κατά την παραγωγή τυριού, περίπου δηλαδή όπως το δικό μας ανθότυρο και η μαλακιά μηζύθρα.

Θα χρειαστούμε

  • 2 λίτρα γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • Ξύδι η Λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε σχετικά δυνατή φωτιά, 2 λίτρα πλήρες γάλα (όχι μακράς διαρκείας), 1 φλυτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος 35% (όχι light) και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας να μην κολλήσει το γάλα και μόλις πάρει βράση (χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να φτάσει τους 90 βαθμούς), θα διαπιστώσουμε ότι το μίγμα μας να αρχίζει να γίνεται κάπως πιο παχύρευστο.
  • Στο σημείο αυτό αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλουμε το ξύδι ή αν δεν έχουμε, βάζουμε αντί για ξύδι, λεμόνι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη χωρίς να αναδεύουμε άλλο το μίγμα.
  • Μετά από 5 περίπου λεπτά, θα δούμε ότι αρχίζει να “κόβει”, δηλαδή αρχίζουν να δημιουργούνται στερεά, τα οποία διαχωρίζονται από τα υγρά, που είναι πλέον διάφανα.
  • Περιμένουμε για 10-15 λεπτά ακόμα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σουρώνουμε το τυρι, χρησιμοποιώντας ένα πυκνό σουρωτήρι ή και ένα τουλουπάνι, με απαλές κινήσεις για να διατηρηθούν τα στερεά.
  • Όταν όλα τα υγρά έχουν στραγγίσει, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα.
  • Αποθηκεύεται σκεπασμένο σε πλαστικό δοχείο στο ψυγείο, όχι όμως για πολλές ημέρες, πρώτον διότι είναι φρέσκο και δεύτερον γιατί τρώγεται αμέσως.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Μουσακάς της τεμπέλας (χωρίς μπεσαμέλ)

Πανεύκολο γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια με λιγότερο από 8 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗteleialysh.blogspot.gr
Προηγούμενο άρθροΈχετε ακούσει τον θρύλο για το Βουλισμένο Αλώνι στην παλιά εθνική Ρεθύμνου-Ηρακλείου;
Επόμενο άρθροΔίαιτα του λεμονιού: Μπορείτε να χάσετε ένα κιλό την ημέρα