Αρχική ΘΕΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Έτερος Εγώ – Κριτική ταινίας

Έτερος Εγώ – Κριτική ταινίας

1

Ένας εκκεντρικός, μοναχικός εγκληματολόγος αναλαμβάνει να βοηθήσει στην εξιχνίαση μιας σειράς τελετουργικών φόνων, τους οποίους ο δράστης συνοδεύει με πυθαγόρεια ρητά.

Συνοπτικά, η ταινία αποτελεί προϊόν προσεγμένης και μεστής δουλειάς, ενώ η ροή του φιλμ που κυλά αργά και βασανιστικά, τιμωρεί τον ανυπόμονο θεατή. Ένα αστυνομικό θρίλερ βουτηγμένο στην εθελούσια προσπάθεια για εξιχνίαση μιας αστυνομικής υπόθεσης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει συνηθίσει να ζητά το ελληνικό κοινό από το μεγάλο πανί. Σύγχρονο και πρωτοποριακό λοιπόν το «Έτερος Εγώ», αποτελεί την ταινία που μπορεί να αλλάξει ριζικά τα must του ελληνικού κινηματογράφου. Η έξυπνη σεναριακή ιδέα που παίζει με τον θεατή και τον βάζει κυριολεκτικά παιχνίδι να αναζητήσει, να σκεφτεί, να υποθέσει αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που η ταινία προσπάθησε να ξεχωρίσει, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και πολλά ερωτήματα, εκ των οποίων βασικό είναι: Εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη ο άνθρωπος είναι σε θέση να πάρει την κατάσταση στα χέρια του;

Η ταινία είχε αποσυρθεί από την χώρα μας λόγω του εμμονικού δράστη που πυροβολούσε οδηγούς ταξί.

Πρωταγωνιστής, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, ο Δαδακαρίδης αποδίδει άψογα έναν μοναχικό, εσωστρεφή , αποστειρωμένο  και ψυχρό εγκληματολόγο ο οποίος προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση των τελετουργικών φόνων. Κινούμενος στα όρια του αυτισμού εκθειάζει το αστυνομικό δαιμόνιο που ο καθένας κρύβει μέσα του. Άξιος συμπαραστάτης και ο Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος με την εμπειρία του συμπληρώνει τις ατέλειες που ίσως αφήνει η ερμηνεία του Δαδακαρίδη. Γενικότερα, η ταινία καθηλώνει. Με εξαιρετική σκηνοθεσία και φωτογραφία το «Έτερος Εγώ» δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις αντίστοιχες ταινίες του εξωτερικού. Το μυστήριο που συνοδεύει το φιλμ καθ’ όλη την διάρκεια του καθώς και το μήνυμα της αυτοδικίας που περνά αφήνουν τροφή για σκέψη και συζητήσεις. Στα highlights και η μουσικές επιλογές του Κώστα Μαραγκού που ντύνουν την ταινία που σε αρκετά σημεία κουβαλάνε ολόκληρη την ομάδα στις πλάτες τους.

Να σημειωθεί, ότι πρόσφατα το «Έτερος Εγώ» απέσπασε στο Βέλγιο το βραβείο κοινού.

Διάρκεια: 116΄.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης.

Δείτε το σχετικό trailer:

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο Θέατρο Αργώ αναζητά ηθοποιό για την ερχόμενη χειμερινή θεατρική περίοδο
Επόμενο άρθροΟριστικό: Χωρίς Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2018 λόγω σεξουαλικού σκανδάλου