Αρχική Health Δίαιτα Τι είναι το χρυσό γάλα και γιατί πρέπει να το πίνουμε κάθε...

Τι είναι το χρυσό γάλα και γιατί πρέπει να το πίνουμε κάθε βράδυ

xriso

Μπορεί να έχετε ακούσει ή διαβάσει για το χρυσό γάλα ή Golden Milk το οποίο αναφέρεται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο.

 Τι είναι όμως αυτό το χρυσό γάλα;  Είναι ένα ρόφημα με κουρκουμά, μαύρο πιπέρι, λάδι καρύδας και γάλα και το οποίο μπορεί ο καθένας να το ετοιμάσει στο σπίτι του.

Τι χρειάζεστε για την προετοιμασία:

Ένα ποτήρι γάλα είτε γάλα καρύδας, αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο γάλα προτιμάτε, το οποίο αποτελεί και το βασικό συστατικό του ποτού σας. Αν είστε αλλεργικοί ή έχετε δυσανεξία τότε προτιμήστε γάλα σόγιας. Τα υπόλοιπα υλικά που χρειάζεστε είναισκόνη κουρκούμης, μαύρο πιπέρι και λάδι καρύδας, Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο μέλι, ώστε να γίνει πιο γλυκό.

Κάθε ένα από τα παραπάνω συστατικά παρέχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Συγκεκριμένα ο κουρκουμάς καταπολεμάει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να προκαλέσει διάφορες  ασθένειες, όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, το μεταβολικό σύνδρομο, η νόσο  του Alzheimer και διάφορες εκφυλιστικές καταστάσεις. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι αυτό και προστατεύει το σώμα μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη μακροζωία. Επιπλέον μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη,  να  προστατεύσει το ήπαρ από τις τοξίνες και να ενισχύσει την άμυνα του στομάχου, βοηθώντας έτσι την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Προσοχή δεν πρέπει να συγχέετε τον κουρκουμά με το κάρυ το οποίο δεν είναι ξεχωριστό καρύκευμα, αλλά ένα μείγμα που παρασκευάζεται από 20% κουρκούμη μαζί με κύμινο, κόλιαντρο και διάφορα είδη πιπεριών.

Το μαύρο πιπέρι μπορεί να βοηθήσει την καταπολέμηση των αναπνευστικών διαταραχών, του βήχα, της δυσκοιλιότητας και της δυσπεψίας. Όταν καταναλώνουμε μαύρο πιπέρι οι γευστικοί κάλυκες διεγείρονται και έτσι στέλνουν σήμα στο στομάχι για να αυξήσει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος. Αυτό το οξύ βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τα τρόφιμα, ώστε να μην υποφέρουμε από δυσπεψία.

Όσο αφορά το λάδι καρύδας οι ειδικοί είναι διχασμένοι. Ωστόσο αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι το λίπος τη καρύδας περιέχει κορεσμένα λιπαρά, αλλά σε αντίθεση με τα ζωικά, που είναι εξίσου πλούσια σε κορεσμένα λίπη, περιέχει μια ποσότητα λιπαρών οξέων μέσης αλύσου. Όταν λοιπόν καταναλώνουμε τα μέσης αλύσου λιπαρά, αυτά πηγαίνουν στο ήπαρ και μεταβολίζονται για να παραχθεί ενέργεια. Το σώμα δεν θα αποθηκεύσει τα συγκριμένα  λιπαρά στις λιπαποθήκες.

Τις αναζωογονητικές ιδιότητες του χρυσού γάλακτος είναι προτιμότερο να τις πάρετε το βράδυ, ώστε να βοηθήσετε την πέψη και να μπορέσετε να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο ήρεμοι.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Χάσε κιλά μέσα στο Σαββατοκύριακο

Χάσε 2 κιλά με τη δίαιτα express 4 ημερών!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗjenny.gr
Προηγούμενο άρθροΗ βραβευμένη θεατρική παράσταση «Επτά επί Θήβας» της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας στην Εστία Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθροΕύκολη τούρτα παγωτό με μπισκότα ΜΟΝΟ με 3 υλικά & έτοιμη σε… 15 λεπτά!
error: Content is protected !!