Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Μια βόλτα στη λίμνη Βουλιαγμένης

Μια βόλτα στη λίμνη Βουλιαγμένης

ΛΙΜΝΗ 3

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Αθήνα υπάρχει ένας φυσικός, δροσερός παράδεισος: η λίμνη Βουλιαγμένης. Κρυμμένη πίσω από έναν υψηλό ορεινό όγκο, σχηματίστηκε όταν βούλιαξε η οροφή ενός σπηλαίου – έτσι άλλωστε πήρε και το όνομά της.

ΛΙΜΝΗ 2        ΛΙΜΝΗ 4

Τα υφάλμυρα πράσινα σμαραγδί νερά της έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα και μέταλλα, στα οποία οφείλονται οι ιαματικές τους ιδιότητες. Η λίμνη είναι γεμάτη από τα γνωστά ψαράκια Garra Rufa που χρησιμοποιούνται για την απολέπιση της επιδερμίδας.

ΛΙΜΝΗ 6

Απέναντι ακριβώς, το τεράστιο επιβλητικό σώμα του βράχου με την ελαφριά βλάστηση χαρίζει σκιά και μια αίσθηση στον επισκέπτη που θυμίζει ένα μικρό, ξεχωριστό σύμπαν μακριά από τον κουραστικό θόρυβο της πόλης.

ΛΙΜΝΗ 5

Το  σπήλαιο και η υπόγεια σήραγγα της λίμνης – η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο – ελκύει το ενδιαφέρον των γεωλόγων, των σπηλαιολόγων και φυσικά των δυτών. Ουσιαστικά αποτελεί άδυτο, καθώς η ιδιαίτερα πολύπλοκη κι επικίνδυνη υποβρύχια έρευνα στους διαδρόμους που διακλαδίζονται έχει στοιχίσει τη ζωή σε οχτώ δύτες κι έχει εξερευνηθεί σε μήκος 3.123 μέτρων.

ΛΙΜΝΗ 1

Ο χώρος πλέον είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος και διαθέτει ξαπλώστρες, καφέ / εστιατόριο, παιδότοπο, και αναλαμβάνει υπηρεσίες όπως οργάνωση δεξιώσεων, εορτών και γενεθλίων.

Δημοσιογραφική και φωτογραφική κάλυψη: Σωτηρία Κακαγιά


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη θα είναι η πρώτη κινηματογραφική προβολή στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά για να μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών-Ψυχολογίας) και συνέχισε τις σπουδές της στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών «γλωσσολογία». Συνεργάστηκε με ιστοσελίδες Εναλλακτικής Δράσης και Ψυχολογίας στον τομέα της μετάφρασης και με τις καλλιτεχνικές ιστοσελίδες Mindradio, Culturenow και Fermou-Art στον τομέα κριτικής θεάτρου, κινηματογράφου και βιβλίου. Πλέον αρθρογραφεί στο περιοδικό Koita Magazine.