Αρχική ΓΕΥΣΗ Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά για να μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά

Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά για να μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά

1170×650

Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά για να μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά. Σήμερα σας έχω μπιφτέκια γεμιστά που θα σας ξετρελάνουν τόσο εσάς τόσο και τους παρευρισκόμενους στο τραπέζι σας.

Θα χρειαστούμε

  • 800γρ κιμάς μοσχαρίσιος ή ακόμα και από γαλοπούλα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150γρ τυρί κρέμα
  • 80γρ τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
  • 1/2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα σπόρια)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Πατάτες πενταράτες σαν συνοδευτικό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  • Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα 4.
  • Από το μείγμα του τυριού φτιάχνουμε 4 δίσκους.
  • Με το χέρι μας πλαταίνουμε το μείγμα του κιμά, βάζουμε στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνουμε καλά προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.
  • Αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατό γκριλ ή μέχρι να ψηθούν καλά και το εσωτερικό να έχει λιώσει καλά καθώς το κόβουμε στο πιάτο.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή σαν μπέργκερ. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗalphamega.com
Προηγούμενο άρθροΜια βόλτα στη λίμνη Βουλιαγμένης
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα με σπιτικό φύλλο