Αρχική ΓΕΥΣΗ Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο

Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο

5ffd3bffdce3684d0d1b5af16ad14883

Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο. Σήμερα σας έχω μια συνταγή για Μπουγάτσα με κρέμα που είναι η αδυναμία μου. Καθότι 1ον η καταγωγή μου είναι από την βόρεια Ελλάδα και κάθε φορά που την γεύομαι νιώθω ότι είμαι πάνω και 2ον είναι μπουγάτσα τα λέει όλα ο τίτλος.

Θα χρειαστούμε

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα

  • 750 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. κορνφλάουερ
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την κρέμα:

  • Βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα εκτός από το βούτυρο. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένας χυλός και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα με τη βοήθεια μιας κουτάλας ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς.
  • Θα προσθέσουμε συνολικά στο μείγμα με τα αυγά το μισό περίπου γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και επιστρέφουμε την κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα πάλι πάρα πολύ καλά!.
  • Ανακατεύουμε ζωηρά και όταν δούμε ότι το μείγμα πήξει εντελώς κλείνουμε τη φωτιά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία γυαλιστερή κρέμα.
  • Τέλος περνάμε την κρέμα από μια σήτα να γίνει λεία και τη βάζουμε σε ένα ταψάκι.
  • Την σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία να ακουμπάει επάνω στην κρέμα ώστε να μην κάνει κρούστα και την φυλάμε στο ψυγείο.

Για τη ζύμη:

  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα ξύλινο κουτάλι και το νερό λίγο λίγο και όταν γίνει ζυμάρι μαλακό το ζυμώνουμε με ελαφρά αλευρωμένα χέρια μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα  και αφήνουμε να ξεκουραστεί 20-30 λεπτά.
  • Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, παίρνουμε το κάθε ζυμαράκι και το ανοίγουμε με λίγο αλεύρι και τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο 50 x 15 εκ.
  • Στο κέντρο του κάθε ζυμαριού στρώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το ¼ από την κρέμα απλώνοντας τη με μια σπάτουλα αφήνοντας κενό γύρω γύρω 2 εκ.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε οριζόντιο ρολό και με ένα πινέλο λαδώνουμε για να κολλήσει το ζυμάρι καλά στην άκρη του για να μην φύγει η γέμιση.
  • Όταν ουσιαστικά δημιουργήσουμε ένα σωλήνα γεμιστό με κρέμα, αρχίζουμε και τον στρίβουμε δημιουργώντας ένα στριφτάδι (σπιράλ).
  • Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα και μετά με ένα πινέλο αλείφουμε τα στριφτάρια μας με γάλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά για να μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗcaptaincook
Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά για να μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά
Επόμενο άρθροΜια ιστορία αγάπης: Ο σκύλος κοιμάται και η γάτα του… κάνει ζουζουνιές!