Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Microsoft: Πρόγραμμα 25 εκ. δολαρίων για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για...

Microsoft: Πρόγραμμα 25 εκ. δολαρίων για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για άτομα με ειδικές ανάγκες

Screenshot_2.jpg.00c31d82492ba9193c73b025de0447be

Στα πλαίσια του συνεδρίου προγραμματιστών Build 2018, o CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανακοίνωσε ένα νέο 5ετές πρόγραμμα με έπαθλο 25 εκατομμύρια δολάρια, για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που προορίζονται για περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως με ειδικές ανάγκες.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει τη ζωή σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, με μερικά παραδείγματα να έχουμε ήδη σε ισχύ με την αυξημένη ικανότητα των υπολογιστών να ακούνε και να καταλαβαίνουν τι βλέπουν, με αρκετή ακρίβεια τις περισσότερες φορές.

Παγκοσμίως, μόλις 1 στους 10 ανθρώπους με κάποιου είδους αναπηρία έχουν πρόσβαση σε σχετικές τεχνολογίες και προϊόντα, κάτι που σύμφωνα με τον Nadella -πατέρας και ο ίδιος ενός παιδιού με εγκεφαλική παράλυση-, θέλει να αλλάξει η εταιρεία του με το νέο πρόγραμμα. Πίσω από το πρόγραμμα AI for Acessibility βρίσκεται η ομάδα Accesibility της εταιρείας, με αποστολή να αναπτύξει νέα εργαλεία και να υποστηρίξει προγραμματιστές, εκπαιδευτικά ιδρύματα και μη κυβερνητικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο που θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών.

Στο επόμενο βήμα, η Microsoft θα επιλέξει τα projects που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον, επενδύοντας σημαντικά ποσά ενώ θα παρέχει και τη βοήθεια μηχανικών της εταιρείας που είναι ειδικοί για την τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου αυτοί να βοηθήσουν στο να απευθυνθεί η κάθε εφαρμογή σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα ανθρώπων.

Μερικά ακόμη παραδείγματα τεχνολογιών της Microsoft που με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης κάνουν πιο εύκολη τη ζωή ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι το Microsoft Translator που αναλαμβάνει την εμφάνιση υποτίτλων σε σε ζωντανές συζητήσεις για άτομα με σοβαρά προβλήματα ακοής. Ακόμα, η εφαρμογή Helpicto μετατρέπει φωνητικές εντολές σε εικόνες, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά από τη Γαλλία με αυτισμό να καταλάβουν καλύτερες κάποιες καταστάσεις και να επικοινωνούν με άλλους. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το Seeing AI, μια εφαρμογή για iPhone και η οποία αναλαμβάνει να περιγράφει μέσω φωνής αυτά που βλέπει η κάμερα του κινητού, σε περίπτωση που ο χρήστης είναι τυφλός ή δε βλέπει καλά.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram

Screenshot_2.jpg.00c31d82492ba9193c73b025de0447be


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗinsomnia.gr
Προηγούμενο άρθροΞεναγηθείτε σε 35 βιβλιοθήκες της Αθήνας που ανοίγουν τις πόρτες τους!
Επόμενο άρθροGame of Love: «Θύελλα» σχολίων για το επίπεδο του νέου ριάλιτι