Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Αγρίνιο: Δάσκαλος και μαθητές ξανά μαζί 48 χρόνια μετά!

Αγρίνιο: Δάσκαλος και μαθητές ξανά μαζί 48 χρόνια μετά!

gsdgsdg-702×336

Συγκίνηση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο με τον 91χρονο σήμερα δάσκαλο

Μετά από 48 χρόνια από την ημέρα που οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου πήραν το απολυτήριό τους, συνάντησαν και τίμησαν τον δάσκαλό τους, Αθανάσιο Πούλο, ο οποίος σήμερα είναι 91 ετών!

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και έφερε αναμνήσεις φιλοξενήθηκε στο σχολείο και την αίθουσα που φοίτησαν οι μαθητές που σήμερα 60 ετών και στην οποία παρέδιδε μάθημα ο κ. Πούλος. Μέσα από την συνάντηση αυτή αποτυπώνεται η δύναμη της αγάπης που υπήρχε μεταξύ μαθητών και δασκάλων. Όπως ανέφερε στη «Σ» ο κ. Πούλος η αγάπη είναι η μόνη λέξη που έχει βάθος και ουσία και χάρη σε αυτή διοργανώθηκε η συνάντηση 48 χρόνια μετά. «Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη γιατί είμαστε και πάλι όλοι μαζί και τιμάμε παράλληλα τον δάσκαλό μας, τον Θανάση Πούλο» τόνισαν με συγκίνηση οι «μαθητές», αναπολώντας ταυτόχρονα τα χρόνια εκείνα.

Ο Αθανάσιος Πούλος σημείωσε: «ήρθα ως δάσκαλος από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο το 1963. Τότε ήμασταν στο σχολείο 12 δάσκαλοι και είχαμε πολλά παιδιά και κάναμε μάθημα πρωί και απόγευμα γιατί οι αίθουσες δεν μας έφταναν και μεταξύ των μαθητών μας ήταν και πολλοί Ρομά. Παρά ταύτα το σχολείο μας μεσουρανούσε. Τα παιδιά που διοργάνωσαν την αποψινή εκδήλωση αποφοίτησαν το 1970 από την έκτη τάξη. Συνολικά ήταν 43 μαθητές στην τάξη αυτή και δυστυχώς οι δύο «έφυγαν»  για τον ουράνιο Πατέρα και τα υπόλοιπα σκορπίστηκαν αναλόγως με τις βιοτικές τους ανάγκες. Τους μαθητές που φρόντισαν να συναντηθούμε 48 χρόνια από την ημέρα που πήραν το απολυτήριο τους είχα 6 χρόνια στο σχολείο. Τα παιδιά αυτά μετά πρώτευσαν στο αρρένων και στο θηλαίων. Τα χρόνια εκείνα ήταν πολύ καρποφόρα και όμορφα».

sdfdsf

Ο 91χρονος συνταξιούχος δάσκαλος Αθανάσιος Πούλος συμβουλεύει τους νέους εκπαιδευτικούς και μαθητές να έχουν αγάπη. «Το μήνυμα είναι μια λέξη. Αγάπη, την οποία αν την διαβάσεις καλά και την ξαναδιαβάσεις και πιάσεις το νόημά της, τότε ο δάσκαλος θα έχει πιο κοντά του τους μαθητές. Λένε ότι υπήρξα λίγο αυστηρός. Δεν ήταν δυνατόν να ελέγξεις 700 παιδιά, αλλά αν υπάρχει αγάπη τα παιδία είναι κοντά σου. Πρέπει να διδάσκεις το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια». Εγώ δεν έφυγα από το τρίπτυχο αυτό και δεν μετάνιωσα ποτέ».

Μία πρώην μαθήτρια και εκ των προσώπων που εμπνεύστηκαν την συνάντηση μαθητών και δασκάλου μετά από 48 χρόνια, η Ευθυμία Σιούρτου τόνισε: «ήρθαμε στο σχολείο μας, από εδώ όπου ξεκινήσαμε για να τιμήσουμε τον δάσκαλό μας, ο οποίος είναι για μεγάλη μας τύχη 91 χρονών και ζει. Σκοπός μας ήταν επίσης να συναντηθούμε όλοι μαζί οι συμμαθητές και να θυμηθούμε εκείνα τα χρόνια. Η χαρά μας είναι ατελείωτη, είμαστε όλα τα παιδιά μαζί. Ξέρουμε πως ίσως είναι η τελευταία φορά που ξανασυναντιόμαστε και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ο κ. Πούλος ήταν ένας από τους πολύ καλούς διδασκάλους της εποχής, μολονότι αυστηρός και οξύθυμος, μάθαμε όμως πολλά πράματα μαζί του και πέρασαν όλα τα παιδιά που είχε στο γυμνάσιο γιατί τότε δίναμε εξετάσεις. Μας είχε 6 χρόνια και ήταν τα καλύτερα και πιο αγνά χρόνια. Ζήσαμε αυτά τα χρόνια δίπλα σε έναν άνθρωπο που τον είχαμε για δάσκαλο και πατέρα. Έπρεπε να τον τιμήσουμε».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Αξίζει να δεις: Γέννησε Σπίτι και Δεν Φώναξαν Γιατρό. Το 5ο παιδί γεννήθηκε στην μπανιέρα του σπιτιού τους!

Αγόρασε ένα παλιό λεωφορείο για να το νοικιάζει στο Airbnb. Μόλις δείτε το εσωτερικό του, θα ζηλέψετε


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗsinidisi.gr
Προηγούμενο άρθροΗ τραγική ιστορία ενός κοριτσιού που ζει μέσα σε μια πλαστική λεκάνη… [video]
Επόμενο άρθρο«Πέτρες στις τσέπες του»: Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς ολοκληρώνεται και ετοιμάζεται για μεγάλη περιοδεία