Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Αυτοί είναι οι προορισμοί ανά τον κόσμο που έχει πάντα ήλιο!

Αυτοί είναι οι προορισμοί ανά τον κόσμο που έχει πάντα ήλιο!

taiti

Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε παράπονο από ήλιο, όπως π.χ. στη Μεγάλη Βρετανία ή την Ισλανδία.

Σε ποια άλλα μέρη του πλανήτη, όμως, ο κόσμος δεν έχει… έλλειψη βιταμίνης D, σύμφωνα με την Telegraph;

Η πιο ηλιόλουστη χώρα είναι οι Η.Π.Α.
Τον υψηλότερο μέσο όρο ηλιοφάνειας σημειώνει η περιοχή της ερήμου Σαχάρας και οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το World Data Center for Meteorology. Ο μέσος όρος ωρών ηλιοφάνειας στις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαίνονται από 2.400 έως 4.000 το χρόνο, ενώ τα πιο ηλιόλουστα μέρη της είναι η Αριζόνα, η Νεβάδα, το Τέξας και η Καλιφόρνια.

yuma-arizona

Η πιο ηλιόλουστη πόλη είναι η Yuma
Πιθανόν να μην την έχετε ξανακούσει, αλλά βρίσκεται στην Αριζόνα και καταγράφει4.015 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο, σύμφωνα με το WDCM. Κοντά στο «σκορ» βρίσκεται και το Phoenix και Tuscon στην Αριζόνα, όπως και το Λας Βέγκας στη Νεβάδα και το El Paso στο Τέξας.

Ο πιο ηλιόλουστος μήνας είναι ο Μάιος στο Nanavut
Μπορεί η Yuma να είναι η πόλη με την περισσότερη ηλιοφάνεια μέσα στο έτος, αλλά ο Μάιος είναι ο μήνας με τον περισσότερο ήλιο στο Nunavant του Καναδά. Το Nunavant είναι ο πιο βόρειος μόνιμος συνοικισμός του κόσμου και τον Μάιο μετρά 512 ώρες ήλιου, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο από τη Yuma που τον Μάρτιο καταγράφει 336 ώρες. Ανάμεσα στους μήνες με την περισσότερη ηλιοφάνεια του έτους βρίσκεται φυσικά και ο Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος, με 407 έως 420 ώρες ηλιοφάνεια ανά μήνα στην Καλιφόρνια.

aswan-afriki

Η πιο ηλιόλουστη πόλη στην Αφρική είναι το Aswan
Η Αφρική «φιλοξενεί» πολλά από τα πιο ηλιόλουστα μέρη του πλανήτη, ειδικά στη βορειοανατολική περιοχή της, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου Σουδάν και του Τσαντ, όπως και της νότιας Αιγύπτου, όπου το Aswan μετρά 3.863 ώρες ήλιου το χρόνο και είναι ταυτόχρονα ένα από τα πιο ξηρά μέρη της γης.

Η πιο ηλιόλουστη πόλη στην Ευρώπη είναι το Faro
Είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Αλγκάβρε της νότιας Πορτογαλίας και καταγράφεται ως η πιο ηλιόλουστη πόλη της ηπείρου, με μέσο όρο 3.036 ώρες ήλιου το χρόνο. Οι ταξιδιώτες, μάλιστα, συχνά το προσπερνούν επιλέγοντας πιο δημοφιλή μέρη με θάλασσα στην περιοχή, αλλά η παραθαλάσσια αυτή πόλη αξίζει την προσοχή μας, τόσο για τον ήλιο, όσο και για τον πολιτισμό, την ιστορία, την καλοδιατηρημένη παλιά πόλη και τις ήσυχες παραλίες της.

taiti

Το πιο ηλιόλουστο νησί είναι η Ταϊτή
Υπάρχουν περίπου 400 χιλιάδες νησιά στον κόσμο και κάποια από τα πιο ηλιόλουστα είναι τροπικά νησιά, σύμφωνα με τη Nasa, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊτής και του αρχιπελάγους Tuamotu στη Γαλλική Πολυνησία, όπως επίσης και της Χαβάης και των Florida Keys στις Ηνωμένες Πολιτείες και το νησί Cat στις Μπαχάμες.

Η πιο ηλιόλουστη πόλη στην Ασία είναι το Abu Dhabi
Στην άλλη πλευρά της γης, η πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φτάνει τις 3.609,4 ώρες ήλιου το έτος, σύμφωνα με το WDCM κι αν ποτέ το επισκεφτείτε, εκτός από την καλοκαιρία του θα απολαύσετε και τις υπέροχες παραλίες του, την κουλτούρα του και την αρχιτεκτονική του. Παραμένοντας στην Ασία, η Songkhla της Ταϊλάνδης είναι το πιο ηλιόλουστο μέρος τον Φεβρουάριο και το Khalkhgol της Μογγολίας τον Οκτώβρη.

perth-australia

Η πιο ηλιόλουστη πόλη στην Αυστραλία είναι το Περθ
Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, το Περθ, είναι και η πιο ηλιόλουστη, αφού εκεί ο ήλιος λάμπει για 3.220 ώρες το έτος. Οι πιο ηλιόλουστοι μήνες είναι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος, με ηλιοφάνεια για 12 ώρες την ημέρα.

Κι αν αναρωτιέστε για την Αθήνα, να σας πούμε ότι σύμφωνα οι ώρες ηλιοφάνειας του έτους φτάνουν περίπου τις 2884.

 

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗclickatlife.gr
Προηγούμενο άρθροΠαύλος Πιέρρος: «Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν την αλήθεια»
Επόμενο άρθροΚΘΒΕ: Συμμετοχή στο SKG: Bridges – Uprising Art and Culture Festival