Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Το πιο πράσινο “σκοτεινό” φαράγγι της Κρήτης που βρίσκεται στα Χανιά (φωτο)

Το πιο πράσινο “σκοτεινό” φαράγγι της Κρήτης που βρίσκεται στα Χανιά (φωτο)

faragikidoni-49

Ενα φαράγγι “επίγειος παράδεισος”, με πυκνή βλάστηση και δέντρα που φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα και δεν αφήνουν το φως του ήλιου να εισχωρήσει.

Στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στο πανέμορφο χωριό Καράνου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά,  βρίσκεται ένα φαράγγι “επίγειος παράδεισος”, όχι και τόσο γνωστό στον πολύ κόσμο.

Είναι ίσως το  πιο πράσινο φαράγγι σε όλη την Κρήτη με πυκνή βλάστηση και θεόρατα δέντρα που ξεπερνούν τα είκοσι μέτρα που σε πολλά σημεία δεν αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν, κάνοντας το ιδανικό για επίσκεψη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόκειται για το φαράγγι Κυδώνι, που πήρε το όνομά του, πιθανότατα από την Κυδωνία. Το μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι είναι ευκολοδιάβατο ενώ διαθέτει πινακίδες που ανά 500 μέτρα δείχνουν το μήκος της διαδρομής. Η συνολική πορεία είναι 2 χιλιόμετρα και τερματίζει στο σημείο που το ρέμα του Κυδωνιού συναντά τον παραπόταμο του ποταμού Πλατανιά Μαυροπηλιώτη στην περιοχή Μαύρα Πηλά. (πηλά στο κρητικό γλωσσικό ιδίωμα είναι οι λάσπες και πραγματικά το έδαφος που υπάρχει στην περιοχή είναι μαύρο κι όταν λασπώσει η λάσπη είναι μαύρου χρώματος.)

Η αρχή του φαραγγιού, είναι από μέσα από το χωριό Καράνου, και το μονοπάτι περνάει μέσα από ένα εντυπωσιακό και αιωνόβιο ελαιώνα και από το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου που σώζει ακόμα τμήματα παλιών τοιχογραφιών.

Δείτε φωτογραφίες του o κ. Νίκος Σαμαρτζής.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟ μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται στην Αθήνα. Και οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν καν!
Επόμενο άρθροΟδυσσέας Ελύτης: Ο ποιητής του φωτός