Αρχική ΥΓΕΙΑ Ακουμπάτε το laptop στα πόδια σας; Η αλήθεια για το αν επηρεάζει...

Ακουμπάτε το laptop στα πόδια σας; Η αλήθεια για το αν επηρεάζει την γονιμότητα σας

doc_20150311_1433828_editing_dissertation

Υπάρχει και αυτός ο αστικός μύθος γύρω από τα λάπτοπ. Αυτός που λέει πως αν το έχεις για πολύ ώρα στα πόδια σου, η υπερθέρμανση και η ακτινοβολία που εκπέμπει μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά σου.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η χρήση του laptop που ακουμπάει πάνω σας μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στα γεννητικά όργανα και την γονιμότητά σας.

Τα καλά νέα είναι ότι η χρήση laptop δεν θα έπρεπε να έχει αρνητική επίδραση στη γονιμότητα», λέει ο δρ. John Emory, ενδικρινολόγος στο πανεπιστήμιο του Washington Medical Centre.

Η δρ Sarah Vaugh, με ειδικότητα σε θέματα στειρότητας, επιβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχουν αρκετές σχετικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα». Τα laptops δεν υπερθερμαίνονται τόσο ώστε να προκαλούν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τα γεννητικά όργανα πρέπει να παραμένουν δροσερά, αλλά η θερμότητα του laptop δεν είναι αρκετή ώστε να επηρεάσει την παραγωγή σπέρματος στους άνδρες αλλά και τις γυναίκες.

Επιπλέον, οι ειδικοί αναφέρουν πως η ακτινοβολία του λάπτοπ είναι πολύ μικρή για να επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα με αυτό τον τρόπο.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗhttp://babyradio.gr
Προηγούμενο άρθροΑλέξανδρος Λυκουρέζος – Νατάσα Καλογρίδη: Ο καβγάς τους σε δημόσια θέα
Επόμενο άρθρο“The curing room” του David Ian Lee στο Θέατρο Αθήναιον