Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ 12 χρήσεις της Χλωρίνης που ίσως δεν Ξέρατε…

12 χρήσεις της Χλωρίνης που ίσως δεν Ξέρατε…

20150203_174606

Συχνά θεωρείται πολύ επιθετική λόγο της χημικής της σύνθεσης,όμως η χλωρίνη είναι τόσο χρήσιμη στο σπίτι,τόσο για τις λευκαντικές της ικανότητες όσο και για την μοναδική απολύμανση που προσφέρει.

Παρακάτω θα μάθετε 12 χρήσεις της χλωρίνης που ίσως δεν ξέρατε.

1.Μπάνιο

Η χλωρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση του περίσσιου ασβέστη στο μπάνιο, για παράδειγμα κοντά στην μπανιέρα: απλά αραιώστε λίγο χλωρίνη σε ένα μπολ με νερό για βέλτιστα αποτελέσματα σε ένα λίγα λεπτά.

2.Τουαλέτα

Χρησιμοποιείται επίσης για να την απολύμανση της τουαλέτας και της βούρτσας για την λεκάνη. Εκτός από λευκαντικό, αυτό το προϊόν είναι επίσης ένα τέλειο απολυμαντικό.

3. Βούρτσες και χτένες

Οι βούρτσες και οι χτένες μπορούν να καθαριστούν με χλωρίνη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις βουτήξετε σε ένα διάλυμα από ζεστό νερό και χλωρίνη.

4.Πλακάκια

Αν θέλετε να λευκάνετε τα πλακάκια του μπάνιου , δεν υπάρχει καλύτερο λευκαντικό προϊόν από την χλωρίνη: απλά ρίξτε στα πλακάκια και ξεβγάλτε μετά από 1 ώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα.

5.Μούχλα

Επίσης είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα που καταπολεμά την εμφάνιση της μούχλας.Τρίψτε με χλωρίνη τα σημάδια της μούχλας για θαυματουργά αποτελέσματα. Μετά την χρήση της, θα πρέπει να αερίζετε τους χώρους.

6.Ψυγείο

Επιπλέον, η χλωρίνη είναι χρήσιμη στην κουζίνα, όπου παρέχει τον καλύτερο καθαρισμό του ψυγείου , καθώς είναι σε θέση να απολυμαίνει και να αφαιρεί λεκέδες και οσμές την ίδια χρονική στιγμή.

7.Πλυντήριο πιάτων

Στην κουζίνα, με την χλωρίνη μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων. Απλά βάλτε λίγη χλωρίνη και ρυθμίστε το σε μια πλήρη πλύση.

8.Κεραμικά

Ακόμη μπορείτε να βυθίσετε σε χλωρίνη και νερό τα κεραμικά για να γίνουν φωτεινά. Δεν ενδείκνυται για αλουμίνιο : στην περίπτωση αυτή, το λευκαντικό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά.

9.Λεκέδες

Χρησιμοποιώντας χλωρίνη, μπορείτε να πείτε αντίο σε λεκέδες τσαγιού και καφέ στα λευκά τραπεζομάντιλα, οι οποίοι όπως είναι γνωστό,είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

Πώς το κάνουμε; Μουλιάζουμε τα λευκά τραπεζομάντιλα ή τα άσπρα βρώμικα ρούχα σε ένα διάλυμα χλωρίνης και νερού και αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα.

10.Βάζα

Η χλωρίνη είναι χρήσιμη για να μην κιτρινίζει το νερό στα βάζα. Αλλά με προσεκτικές δόσεις, γιατί δεν πρέπει να υπερβάλλουμε: σε κάθε λίτρο νερό, μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη είναι περισσότερο από αρκετή.

11.Λουλούδια

Μιλώντας για βάζα , το χλώριο είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν ότι τα κομμένα άνθη θα διαρκέσουν περισσότερο. Λίγες σταγόνες αρκούν, δύο ή τρεις: στην περίπτωση αυτή, η περίσσεια δόση είναι επικίνδυνη και μπορεί να δώσει το αντίθετο αποτέλεσμα.

12.Καθαρά Χέρια

Τέλος, η τελευταία χρήση, αλλά όχι λιγότερο σημαντική. Η χλωρίνη μπορεί να απολυμάνει τα χέρια και τα νύχια: μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, μετά από την εργασία με χώμα στον κήπο ή σε περίπτωση που τα χέρια σας έχουν λερωθεί με γράσο από την αλυσίδα του ποδηλάτου.

Αξίζει, ως εκ τούτου, να θυμηθούμε ότι πριν από τη χρήση της είναι προτιμότερο να φοράμε προστατευτικά γάντια και μάσκα. Επιπλέον, μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός καλό είναι να πλύνετε με ένα δυνατό σαπούνι τα χέρια σας ή άλλα μέρη του σώματος που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με χλωρίνη.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Ιδέες για μια κατασκευή για το μπάνιο και όχι μόνο!

Τρόποι να αξιοποιήστε τα βαζάκια της κουζίνας


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗtrue
Προηγούμενο άρθροΜια τυφλή νεαρή γυναίκα έπαιρνε καθημερινά το ίδιο λεωφορείο, «έμεινε» όμως όταν ο οδηγός της είπε…
Επόμενο άρθροΨυχολογική μετάπτωση από την ευτυχία στη δυστυχία – «Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα» (Video)