Η ταλαντούχα ηθοποιός Αγγελική Λάμπρη, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Koita-magazine.

Μία ηθοποιός με πηγαίο ταλέντο, αυθεντικό χαρακτήρα, σεβασμό κι αγάπη για την τέχνη της, που πάντα της αρέσει να εξελίσσεται μέσα από κάθε ρόλο με τον οποίο καταπιάνεται. Η Αγγελική Λάμπρη είναι από τις περιπτώσεις ηθοποιών, που η δουλειά τους μιλάει γι’αυτούς.

Με γνώμονα την αγάπη της για την υποκριτική αλλά και τις πολύ καλές συνεργασίες που έχει κάνει έως και σήμερα στο θέατρο και την τηλεόραση, συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να κερδίζει επάξια το χειροκρότημα του κοινού.

Φέτος, θα λέγαμε ότι ήταν η χρονιά της, καθώς πρωταγωνιστεί σε μία από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά το ίδιο το κοινό που αγκάλιασε κι αγάπησε την παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες», στο κατάμεστο Θέατρο Broadway.

13.aggelikilampri-panagiotispetrakis

Μπορεί η παράσταση να έριξε αυλαία στο εν λόγω θέατρο, ετοιμάζεται όμως για μία πολύ μεγάλη περιοδεία, πριν μας αποχαιρετήσει οριστικά.

Η Αγγελική Λάμπρη, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο, μου μίλησε για την φετινή αυτή θεατρική επιτυχία, για τον δικό της ρόλο, για την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφει στον Γιάννη Βογιατζή, αλλά μου εκμυστηρεύτηκε και τον λόγο που έγινε ηθοποιός.

Απολαύστε την! 

Πού εναποθέτεις την τόσο μεγάλη επιτυχία της παράστασης;

Αρχικά, στο υπέροχο κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας, μπροστά αλλά και πίσω από την σκηνή. Επίσης, στη μαεστρία του Γιώργου Βάλαρη στη σκηνοθεσία, όπου κράτησε τις ισορροπίες,  έχοντας κατά νου το πόσο δύσκολο είναι να εναρμονιστούν 32 άνθρωποι και δη καλλιτέχνες, πάνω στη σκηνή. Θεωρώ ότι ήταν οι ιδανικές συνθήκες που θέλει κάποιος ηθοποιός για να δουλέψει στο θέατρο. Η ενέργεια που είχαμε όλοι πάνω στη σκηνή, αλλά και στα παρασκήνια, έβγαινε στον κόσμο, που ερχόταν μετά το τέλος της παράστασης και μας το έλεγε.Από την αρχή δέσαμε με όλα τα παιδιά. Είχε άστρο αυτή η δουλειά, καθώς ήρθε την κατάλληλη στιγμή και με τους κατάλληλους ανθρώπους.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Γιώργο Βάλαρη και τι σε έκανε να πεις το ”ναι” σ’αυτή την δουλειά;

Μου έκανε το κλικ αυτή η δουλειά. Είχαμε πει κι άλλες φορές να συνεργαστούμε με τον Γιώργο στο παρελθόν, αλλά δεν έτυχε. Φαίνεται πως αυτή ήταν η ιδανική στιγμή. Μ’έπεισε πολύ εύκολα για να πω το ”ναι”, όπως και όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς, πράγμα που δείχνει και πόσο έξυπνος άνθρωπος είναι. Πολύ σωστό και έξυπνο casting κι ο κάθε ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα όλων μας.

23116767_10155906413734533_8396885094437189538_o

Ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεσαι και πώς αισθάνεσαι γι’αυτόν;

Μου άρεσε πολύ ο ρόλος της Χρύσας που υποδύομαι. Η αθώα νησιοτοπούλα. Τον ρόλο όπως ξέρουμε, τον είχε υποδυθεί στην ταινία η Νόρα Βαλσάμη, με την οποία είχαμε μιλήσει, ειδικά την περίοδο των προβών και μου είχε πολλά πράγματα για τον ρόλο. Μεγάλη μου τιμή. Επίσης πέρασα πολύ ωραία με τον παρτενέρ μου επί σκηνής, τον Παναγιώτη Πετράκη, με τον οποίο ήταν η πρώτη φορά που συνεργαζόμασταν και δέσαμε εξαρχής. Ήταν ένας διαφορετικός ρόλος από αυτούς που το ευρύ κοινό με είχε συνηθίσει, ειδικά μέσα από την τηλεόραση. Παρότι εγώ και στη δραματική σχολή, έπαιζα τέτοιους ρόλους.

Σκέψου, ερχόταν κόσμος μετά την παράσταση και μου έλεγαν, ότι στο τέλος καταλάβαιναν ποια ηθοποιός είμαι. Πράγμα πολύ τιμητικό για εμένα, που με χαροποιούσε. Γιατί ο ηθοποιός οφείλει να μεταμορφώνεται και να εξελίσσεται, μέσα κι από άλλους ρόλους.

Πόσο δύσκολο είναι πιστεύεις, μία τόσο επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία, να αποδοθεί πάνω σε μία θεατρική σκηνή;

Αυτό ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Πρόκειται μια μία ταινία πολύ αγαπημένη μας, που έχουμε μεγαλώσει με αυτήν. Στην αρχή ήμασταν λίγο φοβισμένοι μη ξέροντας τι θα δούμε, αλλά μόλις είδαμε το αποτέλεσμα, μιλάγαμε όλοι για ένα λαϊκό, έντιμο θέαμα.

23737708_1980037222251967_9163218477966481575_o

Ζήσατε πολλές κι έντονες στιγμές όλους αυτούς τους μήνες μέσα από αυτή την δουλειά. Τι κρατάς εσύ ως γλυκιά ανάμνηση, που θα πάρεις μαζί σου, τόσο στην περιοδεία, όσο και στη ζωή σου γενικότερα;

Για μένα είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλοδιάθετος και καθόλου ανταγωνιστικός και με αυτά τα χαρακτηριστικά, να δημιουργήσεις φιλίες. Επίσης, να αγαπάς αυτό που κάνεις, δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό, πράγμα που κάναμε όλοι μας και με το παραπάνω. Αυτό που κρατάω είναι ότι όλοι πήγαμε με αγάπη και καλή διάθεση σε αυτή τη δουλειά. Στην αρχή δεν ξέραμε αν αυτό θα είχε επιτυχία. Όπως το ίδιο αισθανόταν κι ο κόσμος και συνάδελφοί μας ακόμα. Επίσης, κάτι άλλο που θα κρατήσω έντονα είναι ο Γιάννης Βογιατζής. Τον λατρεύω πολύ γιατί είχαμε ξανασυνεργαστεί μαζί στην ”Οικογένεια Βλάπτει” στο MEGA.

Είναι υπέροχο και συγκινητικό να μοιράζεσαι τη σκηνή μαζί του. Μεγάλη η τιμή όλων μας. Και το ίδιο συγκινημένος ήταν κι ο κόσμος, πράγμα που φαινόταν στο χειροκρότημά του, στο τέλος της παράστασης.

22769899_1969221536666869_487604003454278205_o

Ποιο ήταν το έναυσμα που σε ώθησε για να γίνεις ηθοποιός;

Είναι κάτι που το ήθελα από πολύ μικρή. Ήξερα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, σκέψου έψαχνα σχολείο που να έχει μεγάλο θέατρο. Δεν επηρεάστηκα από κάποιον, καθώς το στενό μου περιβάλλον στα Ιωάννινα που γεννήθηκα και μεγάλωσα, δεν είχε σχέση με αυτό. Πρέπει να είναι όνειρό σου ένα επάγγελμα και να το αγαπάς πολύ για να πετύχεις.

Κατά πόσο η υποκριτική επηρεάζει τη ζωή σου;

Μέσα από αυτή την δουλειά, μας αρέσει να υποδυόμαστε ρόλους διαφορετικούς. Άλλες φορές κάποιοι ρόλοι είναι πιο κοντά μας κι άλλες όχι. Σίγουρα έχω υποδυθεί ρόλους, που μετά ήθελα κάποιες ώρες για να συνέλθω και να αποφορτιστώ, αλλά ως εκεί. Δεν αφήνω κάποιον ρόλο να με επηρεάσει τόσο πολύ στη ζωή μου.

22196389_10155836589539533_7719621651330850911_n

Είσαι από τις ηθοποιούς που έχεις κάνει πολύ επιτυχημένες δουλειές τηλεοπτικά. Τι σημαίνει για εσένα η τηλεόραση και πώς την βλέπεις σήμερα;

Λατρεύω την τηλεόραση, τουλάχιστον όπως ήταν πριν λίγα χρόνια. Νιώθω πολύ τυχερή, γιατί έκανα δουλειές και συνεργάστηκα με ανθρώπους σε μια πολύ καλή περίοδο. Και γενικά νιώθω τυχερή μέσα στη δουλειά μου, γιατί είμαι από τους ανθρώπους, που πιστεύουν στον παράγοντα τύχη. Θεωρώ πως και η τηλεόραση περνάει την φάση της και θα επανέλθει. Όλα τα πράματα άλλωστε στην ζωή, κάνουν κύκλους.

Ποιο είναι το μότο που έχει η Αγγελική στη ζωή της για να αντιμετωπίζει τις όχι και τόσο ευχάριστες στιγμές της;

Είναι η φράση: ”Πάμε παρακάτω”. Προσπαθώ όταν μου συμβαίνει κάτι άσχημο να το ξεπερνάω, πηγαίνοντας παρακάτω. Δεν μένω σε αυτό, γιατί η ζωή είναι μια ρόδα που γυρίζει. Γενικώς, μεγαλώνοντας βλέπω σε μένα στάδια ωριμότητας. Για παράδειγμα, πιο μικρή, προσπαθούσα να επιβάλλω στους άλλους την γνώμη μου. Τώρα πια όχι, καθώς αναλώνω την ενέργειά μου, όπου θεωρώ πως αξίζει.

26219502_2004349606487395_3432089757514042050_n

Η Αγγελική Λάμπρη, είναι από τις πιο έντιμες και αξιαγάπητες παρουσίες στον χώρο. Μεγάλη χαρά που μίλησα μαζί της και συζητήσαμε τόσο ενδιαφέροντα πράγματα. Καλή επιτυχία από καρδιάς! 

 

Δείτε τους σταθμούς της περιοδείας:

31956563_2063371527251869_5458282325110423552_n

 

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.