Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Herend: Η εκλεπτυσμένη τέχνη της πορσελάνης

Herend: Η εκλεπτυσμένη τέχνη της πορσελάνης

Herend-2

O Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας -ALX GREECE, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, ανακοινώνει την έκθεση σπάνιων έργων τέχνης από χειροποίητη ουγγρική πορσελάνη του οίκου Herend, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Αθήνα, 15 Μαΐου 2018 – Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας και η ALX GREECE, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, στα πλαίσια των πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρών ανακοινώνουν την έναρξη της έκθεσης σπάνιων αντικειμένων πορσελάνης του φημισμένου οίκου Herend. Η έκθεση έχει θέμα: «Η εκλεπτυσμένη τέχνη της πορσελάνης» και θα φιλοξενηθεί στο Πολεμικό Μουσείο από τις 9 έως και τις 31 Μαΐου 2018.

Τα εκθέματα αποτελούνται από σπάνια, επιλεγμένα έργα τέχνης του μεγαλύτερου εργοστάσιου παραγωγής πορσελάνης στον κόσμο του οίκου Herend. Αυτό που διακρίνει τις πορσελάνες του ιστορικού αυτού Οίκου είναι η αμιγώς χειροποίητη διαδικασία κατασκευής τους. Η γνώση και η δεξιοτεχνία των ανθρώπων που δημιουργούν αυτά τα κορυφαίας αισθητικής έργα, προσδίδουν μοναδική αξία σε καθένα.

Μεταφέροντας δύο αιώνες εμπειρίας, οι καλλιτέχνες της Herend είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα συνδυασμό σχεδόν 16.000 σχημάτων και 4.000 μοτίβων. Έτσι, η ποικιλία των αντικειμένων από πορσελάνη είναι εξαιρετικά ευρεία και οι δυνατότητες σχεδόν απεριόριστες, επιβεβαιώνοντας το μεγαλείο του χειροποίητου!

Στα πλαίσια της πολιτιστικής αποστολής της Ουγγαρίας οργανώνονται εκθέσεις πορσελάνης Herend σε όλο τον κόσμο. Μετά από το Κρεμλίνο, το Tsarskoye Selo της Αγίας Πετρούπολης, το Μουσείο Ariana της Γενεύης, τη Βιέννη και την Ιταλία, η έκθεση έφτασε και στην Αθήνα. Οι άνθρωποι της Herend αισθάνονται ιδιαίτερη τιμή που η Έκθεση αυτή θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας, το Πολεμικό Μουσείο, στα πλαίσια των δράσεών του για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η έκθεση είναι επισκέψιμη, στον πρώτο όροφο του Μουσείου, καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του, καθημερινά (και Κυριακή) 9:00 με 19:00.
###

Σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό Εμπορίου της Ουγγαρίας (ΜΝΚΗ)
Με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες και 4 ηπείρους, η αποστολή του ΜΝΚΗ είναι η διεύρυνση της επιχειρηματικότητας μέσω συνεργειών στις διεθνείς αγορές, παρέχοντας επιπλέον κρατικές εγγυήσεις προς τα μέλη του και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους συνεργάτες του.

CONTACT
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ALX GREECE
Βασ. Κωνσταντίνου 38, 11635 Αθήνα
Τηλ. (210) 72.20.150-1
E-mail: info@alx.com.gr
URL: www.alx.com.gr PRESS CONTACT

RED COMMUNICATIONS
Κατερίνα Κατσίκη
katkat@red-comm.gr | τηλ. (210) 62.62.100


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΖώδια: Εβδομαδιαίες ερωτικές προβλέψεις 21 έως 27 Μαΐου! – Δες τα ερωτικά «Πρέπει» και «Μη»!
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυν