Αρχική ΥΓΕΙΑ Είστε αλλεργικοί; Οι 7 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Είστε αλλεργικοί; Οι 7 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

allergies5

Αν ταλαιπωρείστε από εποχικές αλλεργίες, η άνοιξη και η αρχή του καλοκαιριού είναι οι περίοδοι του χρόνου που τα συμπτώματα βρίσκονται σε έξαρση λόγω των αυξημένων επιπέδων γύρης στην ατμόσφαιρα.

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και ποτών μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε αλλεργίες:

Κρασί:

kardiaggeiaka-noshmata-kai-kokkino-krasi

 

 

Την περίοδο των αλλεργιών, το σώμα παράγει χημικές ουσίες που προκαλούν τις αλλεργικές αντιδράσεις, με κυρίαρχη την ισταμίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τον κνησμό, τις κοκκινίλες, το πρήξιμο και τη ρινική συμφόρηση.
Το κρασί είναι πλούσιο σε ισταμίνη και συμβάλλει στην αύξηση της ουσίας στον οργανισμό και την ένταση των συμπτωμάτων.

Τυριά μακράς ωρίμανσης:

αρχείο λήψης (2)

Εάν έχετε ρινική συμφόρηση και καταρροή μετά την κατανάλωση τυριών μακράς ωρίμανσης, όπως παρμεζάνα, γκούντα ή ροκφόρ, η αιτία είναι οι ισταμίνες των τυριών.

Φρέσκα φρούτα:

ta-frouta-tou-Maiou

 

Μετά την κατανάλωση κάποιων φρούτων, όπως ροδάκινα, μήλα ή κεράσια, μπορεί να αισθανθείτε φαγούρα στο στόμα σας. Πρόκειται για στοματική αλλεργία, η οποία είναι αντίδραση σε μια πρωτεΐνη που υπάρχει στις φλούδες των φρούτων και μοιάζει με τη γύρη. Το μαγείρεμα των τροφών διασπά την πρωτεΐνη και δεν προκαλεί αντιδράσεις.

Κοκτέιλ:

635703207922512334

 

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει συμφόρηση, αν και δεν πρόκειται για αλλεργία. Το αλκοόλ προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, συμβάλλοντας στην συμφόρηση.
Αν έχετε όμως αλλεργία, το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει και τα συμπτώματα μιας τροφικής αλλεργίας.

Μπαχαρικά:

αρχείο λήψης (5)

Τα καυτερά φαγητά βοηθούν τα ιγμόρεια να καθαρίσουν μειώνοντας τις ρινικές βλέννες. Υπάρχει όμως και ένα σύνδρομο που λέγεται γευστική ρινίτιδα, κατά το οποίο οι άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργία σε πικάντικες τροφές με αποτέλεσμα συνεχές φτάρνισμα και καταρροή, όταν έρχονται σε επαφή με αυτά

Αφεψήματα βοτάνων:

αρχείο λήψης (6)

Πολλά μείγματα βοτάνων περιέχουν φυτά και λουλούδια που σας προκαλούν φτέρνισμα. Ο συνδυασμός κάποιων συστατικών (π.χ. το χαμομήλι και το θυμάρι αντιδρούν με τη γύρη), μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα συμπτώματα τωναλλεργιών.

Κόκκινο κρέας:

1336bd02874cdc5868ae65d56d4aec04_XL

Κάποιοι άνθρωποι εκδηλώνουν ιδιοπαθή αναφυλαξία, μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που απειλεί ακόμα και την ίδια τη ζωή, μετά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Τα συμπτώματα εκδηλώνονται 3-6 ώρες μετά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ενώ οι περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις σε τρόφιμα συμβαίνουν μόλις 5-30 λεπτά μετά την κατανάλωση της τροφής. Τα άτομα αυτά αναπτύσσουν αντισώματα IgE για το μόριο galactose-alpha-1,3-galactose (alpha-gal) που βρίσκεται στο μοσχάρι, το χοιρινό, το πρόβειο και σε άλλους τύπους κόκκινων κρεάτων. Τα αντισώματα αυτά προσδένονται σε ένα σάκχαρο στο κρέας προκαλώντας πολύ ήπια έως απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα. Αυτό κάνει την αλλεργία ακόμη πιο ειδική περίπτωση, καθώς η αντίδραση είναι σε ένα τύπο σακχάρου ενώ οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες είναι σε πρωτεΐνες.

Ο λόγος μπορεί να είναι είτε ότι οι άνθρωποι ταξιδεύουν μεταξύ αυτών των περιοχών ή ότι και άλλα είδη τσιμπουριών, προκαλούν μια τέτοια αλλεργική αντίδραση ή ακόμη και κάποιος άγνωστος λόγος που ακόμη δεν γνωρίζουμε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗonmed.gr
Προηγούμενο άρθροΕλένη Μενεγάκη: Η κομψή της εμφάνιση την ημέρα της ονομαστικής της γιορτής! (pics)
Επόμενο άρθροΑυτό το καλοκαίρι επισκεφθείτε το Philoxenia Spa Hotel & Villas στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής…