Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Το ΚΘΒΕ πρώτη φορά στην Κίνα

Το ΚΘΒΕ πρώτη φορά στην Κίνα

33540727_1810648265911371_4148765350818742272_n

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη στο Πεκίνο στο κατάμεστο Mong Man Wai Concert Hall, την Πέμπτη 10 & την Παρασκευή 11 Μαΐου. Η παραγωγή, μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Ελλάδα, ταξίδεψε στην Κίνα όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο «18th Meet In Beijing Arts Festival» του Πεκίνου, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

33745589_1810648195911378_333371629188939776_n

Η Ασκητική, μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, αποτέλεσε μια ιδιαίτερα καινοτόμα πρόταση για τα θεατρικά δεδομένα της Κίνας, καθώς πρόκειται για την παρουσίαση στη σκηνή ενός αμιγώς φιλοσοφικού κειμένου με μεταφυσικές προεκτάσεις. Οι αντιδράσεις τόσο του κοινού όσο και των καλλιτεχνών που παρακολούθησαν την παράσταση ήταν εξαιρετικά θετικές και ιδιαίτερα θερμές.

Και οι δύο παραστάσεις που δόθηκαν την Πέμπτη 10 & την Παρασκευή 11 Μαΐου, με υπέρτιτλους στα αγγλικά και στα κινεζικά, ήταν sold out. Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το θέατρο υπήρξαν κυρίως φοιτητές, ενώ παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας του Πεκίνου και της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης.

Παράλληλα, διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία “Workshop” με θέμα το Αρχαίο Δράμα και τη σχέση του με το κινεζικό θέατρο, στις 12 Μαΐου, παρουσία του καθηγητή Luo Jinlin, ειδικό στην τέχνη του Ελληνικού θεάτρου, του κ. Li Chenggui, μεταφραστή του έργου του Καζαντζάκη στην κινεζική γλώσσα, της Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΚΘΒΕ, κας Μαρίας Τσιμά, της Προϊσταμένης Τμήματος Καλλιτεχνικού έργου – Δραματολογίου του ΚΘΒΕ και Δρ. Θεατρολογίας, κα Αμαλίας Κοντογιάννη και του σκηνοθέτη Αντρέα Κουτσουρέλη. Το workshop παρακολούθησαν φοιτητές και καλλιτέχνες του Πεκίνου καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας.

Η «Ασκητική» επιστρέφει στην Ελλάδα με δύο παραστάσεις, στη Φλώρινα, την Παρασκευή 25 Μαΐου και στο Άργος Ορεστικό το Σάββατο 26 Μαΐου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Πιο Απάνθρωπη Δουλειά στον Πλανήτη, Πληρώνεται 8,50€ / Μέρα. Μόλις Δεις ΤΙ Κάνει, θα Σοκαριστείς
Επόμενο άρθροΧανιά: Αυτό που Βγήκε από τη Θάλασσα γέμισε χαρά τους Πάντες! Χαμός στην Παραλία!