Αρχική ΤΕΧΝΕΣ «Το Τελευταίο Σημείωμα»: Έκθεση Φωτογραφίας της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη

«Το Τελευταίο Σημείωμα»: Έκθεση Φωτογραφίας της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη

POSTER-LAST-NOTE-PHOTOS4-2

Στο Ρέθυμνο θα βρίσκεται η έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Μαυράκη από τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Παντελή Βoύλγαρη.

Πρόκειται για 180 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα»

«Το Τελευταίο Σημείωμα», με υλικό «μπροστά και πίσω από τις κάμερες», στο «Σπίτι του Πολιτισμού», το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017. Η έκθεση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνης, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καντανιωτών «ΚΑΝΤΑΝΙΑ», τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου και το Δήμο Ρεθύμνου,  θα παρουσιαστεί στο Ρέθυμνο, από τις 4/11/2017 έως και τις 11/11/1017.

Πρόκειται για 180 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα», σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη και του Παντελή Βούλγαρη, η οποία αφηγείται  μια από τις πιο γνωστές σελίδες της νεοελληνικής Ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της Ελληνικής Αντίστασης. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό. Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στο διάστημα της φυλάκισης του Σουκατζίδη στο Χαϊδάρι ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Στο «Τελευταίο Σημείωμα» πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου στο ρόλο του Ναπολέων Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε ως ο Καρλ Φίσερ και η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ ως η Χαρά Λιουδάκη. Μαζί τους ένα σπουδαίο καστ αναγνωρισμένων και νέων ηθοποιών, όπως οι: Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής, Λευτέρης Λαμπράκης, Μιχάλης Αεράκης, Δημήτρης Καλογεράκης, Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου, Μανώλης Μαυράκης, Γιώργος Καραμαλέγκος, Ιώ Ασηθιανάκη, Μανώλης Ψαρουδάκης, Βασίλης Σύρρος, Χάρης Αργυρόπουλος, Μηνάς Μησόρης, Νεκτάριος Ξανθουδάκης, Μάρκος Ρενιέρης, Τάσος Καϊσαρλής, Θεώνη Κουτσουνάκη, Γιάννης Σίνης, Κυριάκος Κώτσογλου, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Αντρέας Χατζημαρκάκης, Αντώνης Παλιεράκης, Γκάρι Τζέιμς Μπόρλαντ, Στέλλα Ψαρουδάκη.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 4/11/2017, ώρα 7 μμ.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

«Το Τελευταίο Σημείωμα» είναι μια παραγωγή του Γιάννη Ιακωβίδη και της Black Orange, σε συμπαραγωγή των COSMOTE TV, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε (ΕΡΤ) και Μικρά Αγγλία Α.Ε.

 

«Το Τελευταίο Σημείωμα»  εκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου 2017 από την Tanweer.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΈκθεση ζωγραφικής «Μινωικός Πολιτισμός και μνημεία της Κρήτης»
Επόμενο άρθροΛαμπερή η επίσημη πρεμιέρα της ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ στο Παλλάς