Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Λήδα Αγγελάκη : ”Ολα γίνονται με πολύ αγάπη, δουλειά και πάνω απ΄όλα...

Λήδα Αγγελάκη : ”Ολα γίνονται με πολύ αγάπη, δουλειά και πάνω απ΄όλα με αλήθεια…”

5X1A3997.2

Η Λήδα Αγγελάκη μια γλυκιά, όμορφη, ταλαντούχα τραγουδίστρια των Vanila Swing , που ήρθαν για να μείνουν. Πρόσφατα σε ένα μικρό διάλειμμα από τα πολυάριθμα live τους, μου παραχώρησε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για λογαριασμό του KoitaMagazine. Απολαύστε την.

Πως ήρθε στην ζωή σου το συγκρότημα; 

Ξεκίνησα σαν χορεύτρια που τραγουδάει και ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο τραγούδι αποφάσισα να στήσω κάτι δικό μου. Το 2011 λοιπόν συστάθηκαν οι Vanila Swing . Μέχρι να βρω τους κατάλληλους συνεργάτες,  χρειάστηκε κάποιος χρόνος. Με την βοήθεια του Παναγιώτη Παπαπορφυρίου (κιθάρα) καταφέραμε να δώσουμε τον ήχο μας, που είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Στην πορεία  βρεθήκαν και τα υπόλοιπα μέλη και το μουσικό μας ταξίδι ξεκίνησε.

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τους συγκεκριμένους ήχους; 

Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με το swing & το rock ‘n’ roll είναι η αγάπη μου για το συγκεκριμένο είδος και ιδιαίτερα για την δεκαετία του ‘50 που πάντα με γοήτευε. Η ενέργεια που προσφέρει, η χορευτική αίσθηση που προκαλεί. Με τους Vanila Swing αναβιώνουμε περασμένες δεκαετίες εμπλουτίζοντας τες με τον σημερινό ήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Πιστεύουμε ότι, το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει τα ακούσματα του οπότε έχουμε την χαρά να μοιραζόμαστε τη μουσική μας με όλο και περισσότερο κόσμο!

Πότε και πως μπήκε στην ζωή σου η μουσική;

Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς μουσική. Ξεκίνησα από πολύ μικρή, στην ηλικία των πέντε χρονών, το πιάνο . Με κέρδισε όμως το τραγούδι και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε αυτό.

5X1A3949.

Ποιες είναι οι συμβουλές που έχεις πάρει και από ποιον; 

Η συμβουλή που πήρα από τους γονείς μου ήταν να κάνω αυτό που αγαπάω στη ζωή μου και φυσικά την ακολούθησα κατά γράμμα. Από τους δασκάλους μου, ήταν να δουλεύω σκληρά και να μη το βάζω κάτω. Μία συμβουλή που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη.

Ποια τα συναισθήματα σου όταν βγαίνεις στην σκηνή;

Το βασικό συναίσθημα όταν βγαίνω στην σκηνή είναι χαρά!
Βέβαια συνδυάζεται με λίγο άγχος σαν να είναι κάθε φορά η πρώτη φορά. Μόλις ξεκινήσω να τραγουδάω μετατρέπεται σε ενθουσιασμό και αυτό με γεμίζει ενέργεια κατά τη διάρκεια του live.
Είναι συναισθήματα που στο κεφάλι μου πάνε πακέτο με την σκηνή και πιστεύω ότι ποτέ τα έχανα θα άλλαζα επάγγελμα.

Περιέγραψε μου μια απλή καθημερινή σου ημέρα… 

Όπως είπες κ εσύ…. Η καθημερινότητα που είναι πραγματικά απλή. Συνήθως ξυπνάω νωρίς , απολαμβάνω τον καφέ μου & κάνω τις δουλείες μου στον υπολογιστή ή οργανώνω τη μελέτη μου . Σαν πρώην χορεύτρια μ’ αρέσει να γυμνάζομαι οπότε θα πάω το γυμναστήριο μου. Μια βολτίτσα στα μαγαζιά την συνηθίζω. Μ’ αρέσει να χαζεύω αλλά περισσότερο να ψωνίζω! Το απόγευμα ή βραδάκι αν δεν έχω πρόβα θα δω φίλους. Το βράδυ προτιμώ σαν έξοδο θα πάω σε live που λόγω δουλειάς δεν το καταφέρνω να όσο συχνά θα ήθελα.

5X1A9820

Ποια φράση σε χαρακτηρίζει;

Νo pain no gain !

Είναι στα αμέσα σχέδια σου η οικογένεια;

Για την ώρα είμαι παθιασμένη με αυτό που κάνω & οι ρυθμοί μου είναι αρκετά έντονοι όποτε η οικογένεια δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου.

5X1A9875

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Aυτή την περίοδο έχουμε πολλά live σε όλη την Ελλάδα και ετοιμάζουμε κ.α πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, που ακόμα δεν είναι ανακοινώσημα.

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας; 

Να κάνεις ότι κάνεις με αλήθεια, να ακολουθείς το όνειρο σου γιατί όλα γίνονται με δουλειά. Σε ότι βάζεις αγάπη και τον εαυτό σου, ότι δηλαδή είναι δικό σου, θα πετύχει με τον τρόπο του.
Κλείνοντας θα πω να ακούτε περισσότερο rock ‘n’ roll κάνει καλό…

To υλικό είναι από το προσωπικό αρχείο της Λήδας Αγγελάκη


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓιώργος Ξανθιώτης : ”Η δύναμη μου είναι το χειροκρότημα του κόσμου”
Επόμενο άρθρο”Τα Τετράδια Της Ανζελ Κουρτιάν” Με την Χριστίνα Αλεξανιάν