Αρχική ΓΕΥΣΗ Αφράτη τυρόπιτα του δεκάλεπτου

Αφράτη τυρόπιτα του δεκάλεπτου

afrati-tiropita-tou-dekaleptou-chefoulis.gr_

Αφράτη τυρόπιτα του δεκάλεπτου. Πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και γευστική μόνο μέσα σε δέκα λεπτά! Ένα γρήγορο πιάτο για εμάς που δουλεύουμε πολλές ώρες!

Θα χρειαστούμε

  • Φύλλο κρούστας 3 φύλλα τεμαχισμένα
  • Αυγά 2
  • Γάλα 1 ποτήρι νερού
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
  • Γιαούρτι 1 ποτήρι
  • Τυρί φέτα 400 γρ τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
  • Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού) μαζί και τα φύλλα μας κομμένα με το χέρι, σε ακανόνιστα κομμάτια, ανακατεύουμε καλά κι αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα λαδωμένο ταψί.
  • Αραιώνουμε  με λίγο γάλα τον κρόκο που κρατήσαμε κι αλείφουμε την πίτα από πάνω.
  • Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ασπρόμαυρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180  βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
  • Σερβίρουμε ζεστή και την απολαμβάνουμε.

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗchefoulis.gr
Προηγούμενο άρθροΈλα να πάμε στο Φάληρο!
Επόμενο άρθροΣαλάτα με τόνο και ρύζι