Αρχική ΓΕΥΣΗ Αρνάκι στη γάστρα με μαρμελάδα φραγκόσυκου και ρύζι μπασμάτι

Αρνάκι στη γάστρα με μαρμελάδα φραγκόσυκου και ρύζι μπασμάτι

Untitled

Αρνάκι στη γάστρα με μαρμελάδα φραγκόσυκου και ρύζι μπασμάτι. Σίγουρα δε θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι το αρνάκι θα μπορούσε να συναντήσει το φραγκόσυκο και να δέσουν τόσο ωραία.

Ο Chef Ιωάννης Μούντριχας σας προτείνει σήμερα αρνάκι στη γάστρα με μαρμελάδα φραγκόσυκου και ρύζι μπασμάτι.

Υλικά 

1 kg αρνάκι παϊδάκια
1 κρεμμύδι
300 gr σάλτσα κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 βαζάκι μαρμελάδα φραγκόσυκου
3 πρέζες δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για το μπασμάτι

200 gr ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. βιτάμ
1 καρότο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή συνταγής

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το αρνάκι μας μαζί με το κρεμμύδι αφού το έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους (λεπτό κονκασέ),αφού πάρει χρώμα το αρνάκι μας προσθέτουμε τον πελτέ,το αλάτι και το πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το αρνάκι.
Μετά προσθέτουμε 3 κ.σ. μαρμελάδα και 1/2 λίτρο ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα.
Αφού έχουν βράσει και έχουν δέσει το αρνάκι με τα υπόλοιπα υλικά παίρνουμε την γάστρα τα ρίχνουμε μέσα και τα βάζουμε στον φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς, το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα και μετά το χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλη 1 ώρα.
Για το μπασμάτι βάζουμε το βιτάμ σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά,μετά βάζουμε 4 ποτήρια χλιαρό νερό και ρίχνουμε μαζί το αλάτι και το καρότο και τα αφήνουμε να βράσουν.

Καλή επιτυχία…!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚαλαμάρι ψητό με ρύζι μπασμάτι και βινεγκρέτ λεμονιού
Επόμενο άρθροΜην κάνεις ποτέ ότι δεν θέλεις να σου κάνουν!